Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning
– sprider kunskap om entreprenörskap, innovation och småföretag
citatBloggen finns kvar men har inte så hög prioritet i vårt nya arbetssätt.
Läs Magnus inlägg på esbribloggen
Studenter prisades av handelsministern
Pristagarna i uppsatstävlingen Nytt&Nyttigt. På bilden: Maria Dahl Torgersson, kommunikationsdirektör Vinnova, förstapristagaren Ana Nordberg, handelsminister Ewa Björling, andrapristagaren Xiangxuan Xu och Magnus Aronsson, vd Esbri. Tredjepristagaren Sofia Nilsson kunde tyvärr inte närvara. Bild: Viktoria Davidsson
Publicerad: 2011-03-28
Följande text publicerades även i Entré nr 1, 2011:

Studenter prisades av handelsministern

På internationella kvinnodagen belönade handelsminister Ewa Björling de tre studenter som skrivit Sveriges bästa uppsatser om innovation. Alla tre vinnare i första omgången av uppsatstävlingen Nytt&Nyttigt var passande nog kvinnor.

I samband med Esbris Estradföreläsning 8 mars delade handelsminister Ewa Björling ut pris till vinnarna i uppsatstävlingen Nytt&Nyttigt 2009/2010. Av 78 inkomna bidrag tog tre kvinnor hem prispengarna om totalt 65 000 kronor i resestipendier.

Förstapriset gick till Ana Nordberg från juridiska institutionen på Stockholms universitet. Hennes masteruppsats handlar om patentlagstiftningen i Europa och hur den påverkar innovationer inom nanoteknologi.

- Jag är jätteglad och lite förvånad över att vinna. Det känns roligt att mitt ämne är viktigt. Resestipendiet kommer väl till pass eftersom jag doktorerar nu och ska åka på flera konferenser och andra resor i samband med detta, sa Ana Nordberg under utdelningen.

Och patent är ett område som ligger handelsminister Ewa Björling varmt om hjärtat. Hon är en av dem som driver på för att införa ett gemensamt EU-patent.

- Det är alldeles för dyrt för små företag i dag att söka patent. Speciellt för nystartade, innovativa företag, sa Ewa Björling.

Andrapriset gick till Xiangxuan Xu från Lunds universitet för hennes uppsats om öppen innovation i en klustermiljö i Lund. Tredjepriset gick till Sofia Nilsson som skrivit om interaktionen mellan FoU och tillväxt. Även detta tävlingsbidrag kom från Lunds universitet. Vill du läsa mer om uppsatserna finns sammanfattningar på tävlingens webbplats.

Nytt&Nyttigt arrangeras av Esbri och Vinnova. En ny tävling är i full gång, för uppsatser framlagda under läsåret 2010/2011. Var med och tävla om resestipendier, eller tipsa andra om tävlingen!

Läs mer på www.innovationsuppsats.se


Text: Christina Eriksson


 
Kommentera artikeln
Kommentarer
Namn
Länk till egen sajt/blogg
Kommentar
 
Mest lästa artiklar nu