Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning
– sprider kunskap om entreprenörskap, innovation och småföretag
100 000 euro till Kathleen Eisenhardt
 
Publicerad: 2012-02-02

100 000 euro till Kathleen Eisenhardt

2012 års Global Award for Entrepreneurship Research går till Kathleen Eisenhardt. Det offentliggjordes 2 februari på Småföretagsdagarna i Örebro.

Kathleen Eisenhardt är professor i Management Science and Engineering vid Stanford University, USA. Hon får priset för sina framstående och inflytelserika bidrag inom entreprenörskapsforskningen med fokus på företagens entreprenörskap.

- Kathleen Eisenhardt har gjort betydande bidrag till entreprenörskapsforskningen genom att knyta ihop forskning om entreprenörskap med existerande fält inom managementforskningen, sa Bo Carlsson, professor vid Case Western Reserve University och ordförande i den kommitté som utser pristagaren.

Enligt priskommitténs motivering har Kathleen Eisenhardt genom sina nydanande och originella bidrag inom området även bidragit till att stärka entreprenörskapsforskningens akademiska ställning mer generellt.

På grund av tidsskillnaden hade priskommittén intervjuat Eisenhardt i förväg.

- Tack så jätte-, jättemycket. Det är en stor ära att få det här priset. Jag känner mig också väldigt ödmjuk inför att vara i sällskapet av de som tidigare har fått priset. Jag ser fram emot att träffa er alla i maj, sa hon från storbildsskärmen.

Kathleen Eisenhardt kommer alltså till Sverige för att motta priset, preliminärt bokat till 9 maj i Stockholm. Här finns mer information om pristagaren och hela prismotiveringen.

ESBRIs tidning Entré publicerade en porträttartikel med Kathleen Eisenhardt i nr 4-1998.

Global Award for Entrepreneurship Research” har delats ut sedan 1996 och går till en forskare som bidragit till att öka kunskapen om entreprenörskap, småföretag och dess betydelse för ekonomisk utveckling.

Priset består av Carl Milles staty Guds hand och 100 000 euro. Det delas ut av Entreprenörskapsforum, Institutet för Näringslivsforskning och Tillväxtverket, och sponsras även sedan hösten 2008 av entreprenören Rune Andersson.


Text: Jonas Gustafsson


 
Kommentera artikeln
Kommentarer
Namn
Länk till egen sajt/blogg
Kommentar
 
Mest lästa artiklar nu