Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning
– sprider kunskap om entreprenörskap, innovation och småföretag
citatTa del av vår Q&A med Johan Wiklund på temat adhd och entreprenörskap
Läs Helenes inlägg på esbribloggen
Kvinnors företagsamhet i fokus
 
Publicerad: 2014-06-27

Kvinnors företagsamhet i fokus

15-18 juni 2014 organiserade ESBRI två konferenser i Stockholm på temat kvinnors entreprenörskap. Först ut var Diana International Research Conference 15-17 juni. Den följdes av Global Symposium on Women’s Entrepreneurship 17-18 juni. De 240 deltagarna fick med sig såväl nya forskningsrön som praktisk lärdom och mycket inspiration hem.

Diana International Research Conference inleddes med ett välkomstmingel på söndagkvällen, 15 juni. Detta var den sjunde konferensen i ordningen och på programmet stod både plenumpresentationer och paper sessions.

- Den här konferensen är till för er forskare, den erbjuder en miljö där ni kan presentera er forskning och utveckla den framåt”, sa ESBRIs Magnus Aronsson, som var glad över att välkomna Dianakonferensen till Stockholm igen efter några års bortavaro.

Läs mer om Diana International Research Conference i blogginläggen ”Myter om kvinnor och män består” samt ”Entreprenörskap är som ett virus”.

Global Symposium on Women’s Entrepreneurship (GSWE) är mer praktikerinriktad. Symposiet genomfördes första gången år 2012, också då i Stockholm och på initiativ från ESBRI. På årets talarlista fanns bland annat drivna entreprenörer från Ghana och Nigeria, en ”spacegirl” och en träskodrottning.

- Det finns inga problem, bara ny information, konstaterade Mai-Li Hammargren, en annan av talarna på GSWE. Hon delade med sig av både sin resa med Mutewatch, och den nya satsningen Fuffr.

Läs mer om Global Symposium on Women’s Entrepreneurship i blogginläggen ”Man måste älska det man gör”, ”Nördarna är klassrummets stjärnor” samt ”Förebilder bygger tro på egen förmåga”.

Mer info om båda konferenserna finns på den gemensamma webbplatsen. GSWE direktsändes och läggs även ut som webb-tv (i bättre kvalitet) i efterhand. En del klipp är på plats, fler följer. Vi räknar också med att kunna lägga ut en hel del av talarnas presentationer. Håll utkik under fliken ”Resources”.

Diana International Research Conference och Global Symposium on Women’s Entrepreneurship genomfördes av ESBRI i samarbete med VINNOVA, med stöd från Almi och Babson College.


Text: Åse Karlén


 
Kommentera artikeln
Kommentarer
Namn
Länk till egen sajt/blogg
Kommentar
 
Mest lästa artiklar nu