Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning
– sprider kunskap om entreprenörskap, innovation och småföretag
Publicerad: 2016-06-29
Följande text publicerades även under vinjetten ”Ledaren” i Entré nr 2, 2016:

Mer trafik på bron

Alla funderar nog emellanåt på om deras arbete gör någon skillnad. Från de läsar- och deltagarundersökningar vi gör vet vi att Esbris aktiviteter uppskattas och är till nytta. Men min tillvaro förgylls alltid lite extra när jag får höra konkreta exempel på att det vi arbetar med inspirerar, ger kunskap och – framförallt – används praktiskt.

I det här numret av Entré följer vi upp några forskningsprojekt som bedrivs på de Vinnovafinansierade centrumen Cesis, Ciir och Circle. Vad har hänt sedan vi skrev om dem senast?

Det visade sig att en artikel i Entré nummer 3-2013 gav Anette Rhudin på Stiftelsen Inova i Värmland inspiration till ett nytt projekt. Artikeln ”satte fart på hennes hjärna” och ledde till projektet Tillväxtmotor. Redan efter två år har det visat mycket goda resultat och ökat tillväxten i ett antal mindre företag i Värmland.

Sedan Esbri grundades för 19 år sedan har vi på olika sätt arbetat för att sammanföra och öka dialogen mellan akademi, företag och policy. Vi vill fungera som en bro mellan de tre världarna. Och se till att det är trafik på bron!

Att få återkoppling om att det vi arbetar med gör skillnad, ger oss ny energi. Under alla år har vi fortsatt vårt arbete med en outsinlig envishet, trots att det är en kontinuerlig utmaning att finansiera våra olika aktiviteter. Hör gärna av dig om du vill stödja Esbri.

Jag hoppas att du inspireras och får ny kunskap genom att läsa det här numret av Entré. Botanisera även i Kunskapsbanken på vår webbplats. Där hittar du Estradföreläsningar som webb-tv, artiklar från Entré, boktips och mycket annat.

Inför vårt 20-årsfirande nästa år vill vi gärna veta vad du har haft för nytta av att läsa Entré, eller av att vara med på någon av våra aktiviteter. Så förgyll min tillvaro med ett mejl!

Jag önskar dig en bra sommar som ger kraft till nya stordåd i höst.


Text: Magnus Aronsson


 
Kommentera artikeln
Kommentarer
Namn
Länk till egen sajt/blogg
Kommentar
 
Mest lästa artiklar nu