Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning
– sprider kunskap om entreprenörskap, innovation och småföretag
citatMissa inte Anna-Karins framtidsspaning om fintech!
Läs Åses inlägg på esbribloggen
Publicerad: 2018-02-09
Följande text publicerades även i Entré nr 4, 2017:

Grabbig bransch i förändring

Först: Bli en av grabbarna. Sedan: Utmana och stärka den professionella positionen. Det är två strategier som utkristalliserar sig i Maria Aggestams och Caroline Wigren-Kristofersons fallstudier av kvinnor som har etablerat sig som framgångsrika kockar. Gastronomin är ett traditionellt manligt område, med få kvinnor på toppjobben. Forskarna har, via arkivmaterial och intervjuer, studerat tre entreprenörer som har lyckats: Nina Christenson, Tina Nordström och Titti Qvarnström. Resultaten redovisas i How women entrepreneurs build embeddedness: a case study approach. Artikeln har publicerats i International Journal of Gender and Entrepreneurship (nr 3, vol 9, 2017).

Kontakta caroline.wigren@fek.lu.se


Text: Åse Karlén


 
Kommentera artikeln
Kommentarer
Namn
Länk till egen sajt/blogg
Kommentar
 
Mest lästa artiklar nu