Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning
– sprider kunskap om entreprenörskap, innovation och småföretag
Danska pedagoger tar priset
Helle Neergaard och Per Blenker. Foto: Aarhus University och Melissa B Kirkeby Yildirim.
Publicerad: 2018-04-16
Följande text publicerades även i Entré nr 1, 2018:

Danska pedagoger tar priset

Helle Neergaard och Per Blenker, Aarhus University, är årets mottagare av European Entrepreneurship Education Award. De tar emot sitt pris i Lund 19–20 april.

I år delas European Entrepreneurship Education Award (EEEA) för första gången av två pedagoger: professor Helle Neergaard och docent Per Blenker vid Aarhus University, Danmark. Juryn lyfter i sin motivering fram deras uthålliga arbete för att utmana traditionell entreprenörskapsutbildning.

EEEA delas ut till personer eller organisationer som har bidragit till att förbättra den akademiska entreprenörskapsutbildningen i Europa. Priset syftar till att sätta ljus på den viktiga lärarrollen.

Neergaard och Blenker kommer att vara två av huvudtalarna vid årets European Entrepreneurship Education Workshop (EEEW), en årlig workshop som samlar europeiska lärare. I år arrangeras den 19–20 april, och kretsar till kring frågor som rör kritiskt tänkande i undervisningen.

Bakom EEEW och EEEA står Sten K Johnson Centre for Entrepreneurship vid Lunds universitet. Satsningarna är en del i centrumets strävan efter att utveckla entreprenörskapsutbildning på olika nivåer.


Prisade utbildare
Följande personer har mottagit European Entrepreneurship Education Award sedan det instiftades. Priset består av ett diplom där vinnaren har porträtterats av en konstnär, samt en prissumma om 100 000 kronor.

2018 Helle Neergaard och Per Blenker, Danmark
2017 Colette Henry, Irland
2016 Paul Hannon, Storbritannien
2015 Bengt Johannisson, Sverige
2014 Paula Kyrö, Finland
2013 Alain Fayolle, Frankrike
2012 Allan Gibb, Storbritannien

Läs mer på entrepreneur.lu.se


Text: Åse Karlén


 
Kommentera artikeln
Kommentarer
Namn
Länk till egen sajt/blogg
Kommentar
 
Mest lästa artiklar nu