Publicerad: 2019-10-14
Följande text ingick även i temat ”Grön innovation” som publicerades i Entré nr 3, 2019:
Lästips om grön innovation
Henrik Barth, Per-Ola Ulvenblad och
Pia Ulvenblad:
Towards a Conceptual Framework of Sustainable Business Model Innovation in the Agri-Food Sector: A Systematic Literature Review. Sustainability, nr 9, vol 9, 2017.
Raffaella Cagliano, Federico F A Caniato och
Christopher G Worley (redaktörer):
Organizing Supply Chain Processes for Sustainable Innovation in the Agri-Food Industry. Emerald Group Publishing, 2016.
Jonas Engström och
Oscar Lagnelöv:
Batteridriven autonom jordbruksmaskin: Simulering av maskinaktiviteter på en svensk gård. SP rapport, 2017: 27.
Jonas Engström, Carina Gunnarsson, Andras Baky, Erik Sindhöj, Jan Eksvärd, Jon Orvendal och
Niklas Sjöholm:
Energieffektivisering av jordbrukets logistik – pilotprojekt för att undersöka potentialer. JTI-rapport 2015, Lantbruk & Industri nr 441.
Per Frankelius:
Back to the root causes of war: food shortages. The Lancet, nr 10175, vol 393, 2019.
Per Frankelius, Charlotte Norrman och
Knut Johansen:
Agricultural Innovation and the Role of Institutions: Lessons from the Game of Drones. Journal of Agricultural and Environmental Ethics, 2017.
Patricia K Freeman och
Robert S Freeland:
Politics & technology: U.S. policies restricting unmanned aerial systems in agriculture. Food Policy, nr 1, vol 49, 2014.
Jordbruksverket och
SCB:
Jordbruksstatistisk sammanställning 2019, med data om livsmedel – tabeller. 2019.
Per-Anders Langendahl, Matthew Cook och
Cecilia Mark-Herbert:
Exploring agriculture in smart urban development: a realistic food supply or middle-class indulgence? Konferensbidrag, presenterat vid 7th Nordic Geographers Meeting i Stockholm, 18–21 juni 2017.
Per-Anders Langendahl, Matthew Cook och
Stephen Potter:
Sustainable innovation journeys: exploring the dynamics of firm practices as part of transitions to more sustainable food and farming. Local Environment, nr 1, vol 21, 2016.
Niclas Lavesson:
Rural-urban interdependencies: The role of cities in rural growth. Avhandling, Lunds universitet, 2017.
Martin Nordin och
Sören Höjgård:
Earnings and Disposable Income of Farmers in Sweden, 1997–2012. Applied Economic Perspectives and Policy, nr 1, vol 41, 2019.
Näringsdepartementet:
En livsmedelsstrategi för Sverige – fler jobb och hållbar tillväxt i hela landet. Regeringens handlingsplan, 2017.
OECD:
Innovation, Agricultural Productivity and Sustainability in Sweden. OECD Publishing, 2018.
Joakim Tell, Per-Ola Ulvenblad och
Pia Ulvenblad:
An overview of sustainable business models for innovation in Swedish agri-food production. Journal of Integrative Environmental Sciences, nr 1, vol 16, 2019.
Joakim Tell, Maya Hoveskog, Pia Ulvenblad, Per-Ola Ulvenblad, Henrik Barth och
Jenny Ståhl:
Business model innovation in the agri-food sector: a literature review. British Food Journal, nr 6, vol 118, 2016.
Pia Ulvenblad, Henrik Barth, Jennie Cederholm Björklund, Maya Hoveskog, Per-Ola Ulvenblad och
Jenny Ståhl:
Barriers to business model innovation in the agri-food industry: A systematic literature review. Outlook on Agriculture, nr 4, vol 47, 2018.
www.liu.se/forskning/agtech2030www.ri.sewww.slu.sewww.lrf.sewww.jordbruksverket.seFler artiklar och lästips finns i
Kunskapsbanken
Text: Anna-Karin Florén
Kommentera artikeln