Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning
– sprider kunskap om entreprenörskap, innovation och småföretag
citatBloggen finns kvar men har inte så hög prioritet i vårt nya arbetssätt.
Läs Helenes inlägg på esbribloggen
Publicerad: 2020-04-15
Följande text publicerades även under vinjetten ”Ledaren” i Entré nr 1, 2020:

För kunskapen i framtiden

Från det allra första numret 1997 har den bärande tanken med Esbris tidning varit att synliggöra och tillgängliggöra forskningsbaserad kunskap. Detta för att entreprenörer, rådgivare, myndighetspersoner, politiker och alla andra ska kunna använda insikter från den senaste forskningen om entreprenörskap, innovation och småföretagande i sitt beslutsfattande.

Vårt arbete med tidningen Entré, föreläsningsserien Estrad och övriga aktiviteter gör att det i dag finns en omfattande Kunskapsbank med över 3 000 artiklar, boktips, filmer och annat material på www.esbri.se

Från alla er läsare och deltagare får vi mestadels positiv och konstruktiv feedback, och det är den som driver oss framåt i arbetet i kunskapens tjänst. Återkopplingen visar att Esbri fortfarande är en relevant aktör i entreprenörskaps- och innovationssystemet. Vår roll är att stå för den breda kunskapsspridningen, en folkbildningstanke.

Nu sätter vi igång ett utvecklingsarbete för att bli ännu bättre och mer relevanta. Vi vill gärna veta vad du som tar del av vår verksamhet tycker.

Vilken nytta har du av tidningen Entré, nyhetsbrevet e-Entré, Esbribloggen och vår webbplats? Deltar du i våra evenemang? Följer du oss i sociala medier? Vad skulle du vilja ha mer av, eller mindre av? Hör gärna av dig till mig och berätta.

Tills vi hörs kan du ta del av en mängd ny kunskap i detta nummer. Du kan till exempel läsa om hur etablerade företag kan få snurr på sitt innovationsarbete genom att involvera alla medarbetare (temasidorna 12–15). Vi rapporterar om att biogas är en outnyttjad potential för lantbrukare (sidorna 6–7), och om att ett slitsamt liv som egenföretagare kan gå i arv (sidorna 4–5). På porträttsidorna 16–17 får du lära känna årets vinnare av European Entrepreneurship Education Award, professor David Rae.


Text: Magnus Aronsson


 
Kommentera artikeln
Kommentarer
Namn
Länk till egen sajt/blogg
Kommentar
 
Mest lästa artiklar nu