Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning
– sprider kunskap om entreprenörskap, innovation och småföretag
citatBloggen finns kvar men har inte så hög prioritet i vårt nya arbetssätt.
Läs Helenes inlägg på esbribloggen
Publicerad: 2020-06-18
Följande text publicerades även under vinjetten ”Ledaren” i Entré nr 2, 2020:

Först och främst

Efter att vi hade skickat det förra numret av Entré till tryck, startade coronapandemin som har påverkat oss alla i större eller mindre omfattning. I detta nummer handlar temat om just coronakrisen – och coronomin.

Till temat har vi intervjuat några forskare som från olika perspektiv diskuterar hur pandemin påverkar innovation och entreprenörskap. På sidorna 6–10 kan du läsa vad ekonomgeografen Martin Henning, företagsekonomen Susanne Arvidsson och psykologen Per Kristensson tror om detta. Mer forskningsbaserad kunskap med bäring på coronakrisen hittar du i notiser här intill, på sidorna 14–15 och i porträttartikeln på sidorna 16–17.

I förra numret flaggade jag för att vi skulle sätta igång ett utvecklingsarbete. Det har startat och vi arbetar nu för att, förutom att vara den främsta plattformen för forskningsbaserad kunskap kring entreprenörskap, innovation och småföretagande, även vara först.

Nu kommer vi att publicera artiklar om de senaste avhandlingarna på webben först. Detta för att du som är intresserad av att ha koll på forskningen inte ska behöva vänta tills nästa nummer av tidningen Entré kommer ut. Vår målsättning är att fortsatt fokusera på spridning av forskningsbaserad kunskap men samtidigt bli mer nyhetsorienterade. Du kan läsa mer om förändringsarbetet på Esbrinytt (sidan 21).

Vi kommer även att vidareutveckla tidningen som du håller i handen. Våra läsarundersökningar visar att den är uppskattad, vilket vi är glada över. Och vi tror att omgörningen kommer att göra den ännu mer uppskattad. Ett första steg tar vi i detta nummer med fler avhandlingsartiklar – på esbri.se hittar du längre versioner av artiklarna.

Om du vill vara säker på att vara uppdaterad, följ oss i sociala medier. Där lägger vi ut det senaste!

Jag önskar dig en så bra sommar det kan bli, givet de utmanande tider vi lever i just nu.


Text: Magnus Aronsson


 
Kommentera artikeln
Kommentarer
Namn
Länk till egen sajt/blogg
Kommentar
 
Mest lästa artiklar nu