Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning
– sprider kunskap om entreprenörskap, innovation och småföretag
citatBloggen finns kvar men har inte så hög prioritet i vårt nya arbetssätt.
Läs Helenes inlägg på esbribloggen
ESBRINYTT: Rekordmånga tävlande i Nytt&Nyttigt
 
Publicerad: 2020-08-24

ESBRINYTT: Rekordmånga tävlande i Nytt&Nyttigt

Nytt&Nyttigt är en uppsatstävling om innovation som riktar sig till studenter vid svenska universitet och högskolor. I år slår tävlingen rekord – med 111 inkomna uppsatser!

Intresset har ökat stort de senaste åren och aldrig förr har tävlingen lockat så många studenter att skicka in sina uppsatser som i år. Helene Thorgrimsson, projektledare för Nytt&Nyttigt, gläds åt det stora intresset och menar att ökningen är naturlig.

– Vårt stora nätverk av handledare sprider information om tävlingen på universiteten och studenter tipsar varandra. Många har förstått att det är en bra merit inför arbetslivet att bli en av pristagarna i uppsatstävlingen, säger hon.

Årets vinnare i tävlingen delar på 90 000 kronor i resestipendier. Det är en rejäl höjning av prissumman jämfört med tidigare år, vilket också kan ha påverkat antalet tävlande bidrag.

Juryarbetet är nu igång med urvalsprocessen, alla uppsatser läses och bedöms. Resultatet presenteras i slutet av året i samband med prisutdelningen.

Tävlingen som startade läsåret 2009–2010 arrangeras av ESBRI och Vinnova och syftar till att uppmuntra studenter att skriva uppsatser om innovation, kommersialisering eller nyttiggörande.

Läs mer på innovationsuppsats.se


Text: Maria Linde


 
Kommentera artikeln
Kommentarer
Namn
Länk till egen sajt/blogg
Kommentar
 
Mest lästa artiklar nu