Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning
– sprider kunskap om entreprenörskap, innovation och småföretag
Webbinarier lockar storpublik
Susanne Arvidsson, Saras Sarasvathy, Henrik Berglund och Per Kristensson är några av de många forskare som har föreläst på Estrad under 2020. De går att se i repris på Esbris webb-tv.
Publicerad: 2020-10-15

Webbinarier lockar storpublik

Intresset för forskning om entreprenörskap, innovation och småföretagande är stort. Esbris webbinarier har lockat storpublik under året.

Fyra webbinarier har genomförts efter att coronaviruset slog till, och intresset har varit stort.

– Anmälningarna rasar snabbt in, säger Helene Thorgrimsson, projektledare.

Före sommarledigheterna fick Esbris publik träffa spännande forskare som till exempel professor Johan Wiklund, Syracuse University, professor Saras Sarasvathy, University of Virginia och docent Henrik Berglund, Chalmers. I september gästades vi av docent Susanne Arvidsson, Lunds universitet, professor Martin Henning, Göteborgs universitet och professor Per Kristensson, Karlstads universitet. De föreläste på temat ”Coronomin och dess effekter på entreprenörskap och innovation”. På det senaste webbinariet, som genomfördes 14 oktober, föreläste professor Erkko Autio, Imperial College, som pratade om det senaste inom det heta ämnet entreprenöriella ekosystem och digitalisering.

Docent Jennie Björck, KTH och professor Johan Frishammar, Luleå tekniska universitet, kommer 21 oktober att dela med sig av hur mätning av innovation gör att innovation verkligen blir av.

– Det är otroligt roligt att vi når ut till så många som är intresserade av entreprenörskap och innovation. Vi har numera deltagare från jordens
alla hörn – från Vuollerim i Norrbotten till Vancouver i Kanada. De har också befunnits sig i hela Norden och en stor del av Europa.

Under webbinarierna har publiken fått möjlighet att ställa frågor till föreläsarna. En funktion som har använts flitigt.

– Möjligheten till interaktion har passat vår publik bra.

Lockar internationella toppforskare
En av de främsta fördelarna med digitala föreläsningar är att Esbri med relativt kort varsel kan få internationella toppforskare att föreläsa.

– I stället för att göra tidskrävande och dyra flygresor till Sverige, viger de nu 1,5 timme för att nå ut till hundratals intresserade. Det bådar gott för alla Esbri-anhängare.

De som uppskattar fysiska träffar och alla fördelar det för med sig, kan vara lugna.

– Det finns ett värde i att nätverka med andra entreprenörskapsintresserade. Därför kommer vi fortsätta att erbjuda det i någon form när det blir möjligt framöver, säger Helene Thorgrimsson.

Till dess blir det webbinarier och i november och december kommer de bland annat att handla om äldres entreprenörskap som är en underskattad kraft i samhället, och regeringens kommande forskningspolitiska proposition.

Kontakta: helene.thorgrimsson@esbri.se

Samtliga genomförda föreläsningar och webbinarier går att titta på via webb-tv.


Text: Maria Linde


 
Kommentera artikeln
Kommentarer
Namn
Länk till egen sajt/blogg
Kommentar