Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning
– sprider kunskap om entreprenörskap, innovation och småföretag
citatBloggen finns kvar men har inte så hög prioritet i vårt nya arbetssätt.
Läs Helenes inlägg på esbribloggen
Hallå där! Mats Benner ny rektor vid Ekonomihögskolan i Lund
Mats Benner. Foto: Johan Bävman (Benner) och Louise Larsson (byggnad).
Publicerad: 2020-12-16

Hallå där! Mats Benner ny rektor vid Ekonomihögskolan i Lund

Mats Benner blir ny rektor för Ekonomihögskolan i Lund 1 januari 2021. Lärosätet blev nyligen utsett till en av Europas främsta ekonomihögskolor. En utnämning som den tillträdande rektorn är redo att försvara.

Grattis till tjänsten som ny rektor vid Ekonomihögskolan i Lund. Hur känns det?
– Det är ett stort förtroende att få vara den som är ytterst ansvarig för högskolan. Så det känns stort, mäktigt och viktigt.

Vilka är dina planer för högskolan?
– Naturligtvis ska vi fortsätta att tjäna ekonomiämnena, företag och samhällsliv. Samtidigt ska vi dra ytterligare nytta av vår rika omvärld. Vi är ju en del av Lunds universitet med till exempel humaniora, teknik, naturvetenskap och konst i korridorerna. Jag kommer att jobba för att stärka samarbetena med de andra kunskapsområdena.

– Vi ska också stärka kopplingen till företag och offentliga organisationer ytterligare. Högskolan ska bli en mer samhällsrelevant kraft som syns brett. Sen är vi en internationellt känd handelshögskola, ett anseende som ska underhållas.

Ja precis, Financial Times utsåg nyligen Ekonomihögskolan i Lund till en av de bästa handelshögskolorna i Europa. Hur ska du jobba för att försvara platsen på topplistan?
– Vi ska satsa på relevant utbildning som syns utanför Sverige, vara innovativa och ytterligare stärka samarbetena med övriga kunskapsområden på Lunds universitet. Jag är nöjd med plats 75 på listan men vi kommer att ta ett rejält hopp framåt kommande år. Utnämningen sporrar mig.

Kontakta mats.benner@fek.lu.se

12 november fattade Lunds universitets rektor beslut om att Mats Benner blir Ekonomihögskolans rektor vid årsskiftet och att Maria Stanfors blir fakultetens prorektor. Läs mer om utnämningen.

För första gången kvalar Ekonomihögskolan vid Lunds universitet in på ”Financial Times European Business Schools 2020 ranking”. Skolan rankas nu på plats 75 i Europa. Läs mer om rankningen.

Vi intervjuade Mats Benner inför forskningspropositionen 2020.


Text: Maria Linde


 
Kommentera artikeln
Kommentarer
Namn
Länk till egen sajt/blogg
Kommentar
 
Mest lästa artiklar nu