Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning
– sprider kunskap om entreprenörskap, innovation och småföretag
Sommarläsning för lata dagar
 
Publicerad: 2022-06-28

Sommarläsning för lata dagar

Hultsfredsfestivalens motvilliga entreprenörer, änkor som räddar företag och innovationer som har förändrat kvinnors liv. Gör det bekvämt för dig, här är sommarläsningen!

I boken Kvinnosaker. Ett sekel av kvinnohistoria genom 50 föremål gör historikern Karin Carlsson en tidsresa 100 år tillbaka i tiden och lyfter fram viktiga innovationer som har förändrat kvinnors liv. Mikrovågsugnen tillexempel.

Entreprenörskap la grunden för Hultsfredsfestivalens framgång, men få som jobbat med den kallar sig just entreprenörer. I boken Hultsfredsfestivalen – Punkens etos. Festivalens anda. Entreprenörskapets vara. utmanar kultursociologen Mats Trondman (med flera) bilden av entreprenörskap.

Historien visar upp många fall med änkor som fått ett framgångsrikt företag i knäet. Hur förändras ledarskapet? Vilka roller väljer de nya ägarna att ta? Hans Sjögren har studerat över 100 änkor från 1700-talet fram till idag. Resultaten presenteras i boken Änkor med makt.

Entreprenörskap ser mycket olika ut. Det är vad boken Entreprenörskap – Från tanke till handling belyser genom att spegla dagens moderna entreprenörskap. Marie Löwegren och Hand Landström har lång erfarenhet av att utbilda i och utveckla entreprenörskapsutbildning.

Många företag och organisationer upplever svårigheter med att få goda idéer att bli faktiska affärer. I boken Dold potential – så skapas innovation utanför kärnaffären reder Mattias Axelson ut fenomenet och vägleder oss i att lyckas.

Fler boktips


Text: Maria Gustafsson


 
Kommentera artikeln
Kommentarer
Namn
Länk till egen sajt/blogg
Kommentar
 
Mest lästa artiklar nu