Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning
– sprider kunskap om entreprenörskap, innovation och småföretag
Publicerad: 2007-01-25

Mitt i prick för Diana

Årets ”FSF-Nutek Award” gick till forskargruppen kring Diana-projektet, som fokuserar på kvinnors företagande. Dianas svenska partner är ESBRI.

Diana-projektet bildades 1999 av de fem amerikanska professorerna Candida Brush, Nancy Carter, Elizabeth Gatewood, Patricia Greene och Myra Hart. Tillsammans med ESBRI startades Diana International som i dag är ett internationellt nätverk av forskare som intresserar sig för frågor om kvinnors företagande, tillväxt och finansiering.

Professor Johan Wiklund, som är ordförande i kommittén som utser pristagarna, menar att forskarna bakom Diana har gjort en stor och viktig insats.

- De har drivit fram och etablerat kvinnors entreprenörskap som ett legitimt forskningsområde. De har gjort stora undersökningar. Till exempel har de gått igenom alla riskkapitalinvesteringar som har gjorts i USA för att ta reda på hur många som går till kvinnliga entreprenörer, sa Johan Wiklund på Småföretagsdagarna där priset tillkännagavs 25 januari.

Namnet Diana är hämtat från den romerska jaktgudinnan och syftar på att entreprenörer måste jaga efter kapital.

Projektet har bland annat producerat ett antal böcker och konferenser. Våren 2006 anordnade ESBRI konferensen ”The 1st Global Symposium on Growth Strategies for Women Entrepreneurs” i Stockholm. Över 100 deltagare från 15 länder diskuterade tillväxtstrategier för kvinnoägda företag.

Artikel om ”The 1st Global Symposium on Growth Strategies for Women Entrepreneurs”

Film från ”The 1st Global Symposium on Growth Strategies for Women Entrepreneurs”

Webbsida om Diana

Magnus blogginlägg om prisetText: Jonas Gustafsson


 
Kommentera artikeln
Kommentarer
Namn
Länk till egen sajt/blogg
Kommentar
 
Mest lästa artiklar nu