Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning
– sprider kunskap om entreprenörskap, innovation och småföretag
Publicerad: 2007-09-27

Leif Lundblad fick nyinstiftade ”ESBRI-priset - För entreprenörskap”

Serieentreprenören och uppfinnaren Leif Lundblad blev den första mottagaren av ”ESBRI-priset – För entreprenörskap”. Priset delades ut i samband med att ESBRI firade sitt 10-årsjubileum på Södra teatern i Stockholm. Prisutdelare var Signhild Arnegård-Hansen, ordförande för Svenskt Näringsliv och Svenska Lantchips, samt Jöran Hägglund, statssekreterare Näringsdepartementet.

Juryns motivering
En entreprenör har en vision – och modet och styrkan att genomföra sin vision. Den första mottagaren av ”ESBRI-priset – För entreprenörskap” är verkligen en entreprenör i ordets rätta bemärkelse. Personen har varit företagare och uppfinnare sedan ungdomsben och har en mängd patent i sitt namn – flera har blivit mycket framgångsrika. Pristagaren har också generöst delat med sig av sina framgångar. Bland annat genom att lägga grunden till det första privata initiativet med syfte att stimulera entreprenörskap i Sverige – ESBRI.

Det första ”ESBRI-priset – För entreprenörskap” går till serieentreprenören och uppfinnaren Leif Lundblad. Genom att grunda ESBRI har han bidragit stort till kunskapsutvecklingen kring, och förståelsen för, entreprenörskap i Sverige. Därigenom har han också gjort en stor insats för att förbättra entreprenörskapsklimatet i Sverige.

Fakta om priset
Sedan hösten 2007 delar ESBRI ut ett pris för entreprenörskap. Vi kallar det ”ESBRI-priset – För entreprenörskap”. Genom att dela ut priset vill vi uppmärksamma personer, företag, institutioner eller organisationer som har gjort insatser för att förbättra entreprenörskapsklimatet i Sverige. Juryn består av ESBRIs medarbetare. Priset delas ut med jämna (eller ojämna) mellanrum, när ESBRI anser att det är befogat.

Priset består av skulpturen ”Vinge” av Henrik Allert.


Text: Jonas Gustafsson


 
Kommentera artikeln
Kommentarer
Namn
Länk till egen sajt/blogg
Kommentar