Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning
– sprider kunskap om entreprenörskap, innovation och småföretag
IFS fick ESBRI-priset 2010
Magnus Aronsson, Signhild Arnegård Hansen, Rafael Bermejo, Maroun Aoun och Anna-Karin Hatt i samband med utdelningen av ESBRI-priset. Foto: Viktoria Davidsson
Publicerad: 2010-10-27

IFS fick ESBRI-priset 2010

Internationella Företagarföreningen i Sverige (IFS) tilldelas det tredje ”ESBRI-priset – För entreprenörskap”. Det avslöjades på Sweden-U.S. Entrepreneurial Forum, 25 oktober 2010. Prisutdelare var Anna-Karin Hatt, IT- och regionminister sedan tre veckor tillbaka.

- Tack för att jag fått möjligheten att delta vid Sweden-U.S. Entrepreneurial Forum. Det är första gången jag är här, men jag hoppas att det inte blir den sista, sa Anna-Karin Hatt.

- Som nytt statsråd i näringsdepartementet ser jag fram emot att lära mig mer om det entreprenöriella klimatet, och om initiativen för att stimulera entreprenörskap och tillväxt. Jag är övertygad om att initiativ i USA kan fungera som inspiration för oss här i Sverige.

Därefter läste Hatt upp juryns motivering:

”I stadgarna till ”ESBRI-priset – För entreprenörskap” står att det ska tilldelas en person eller organisation som främjar entreprenörskapsklimatet i Sverige. Att hjälpa andra förverkliga sina entreprenörsdrömmar är ett av de tydligaste sätten att göra det. Årets mottagare av ”ESBRI-priset – För entreprenörskap” har genom rådgivning, coachning och finansiering lyft många nybyggare till nya höjder. Tidigt uppmärksammade de hur ett mer jämlikt företagsklimat bidrar till en positiv samhällsutveckling, och att ”Lika möjligheter ökar tillväxten”.

Det tredje ”ESBRI-priset – För entreprenörskap” går till IFS – Internationella Företagarföreningen i Sverige. Sedan 1996 har IFS konsekvent och med uthållighet arbetat för att stödja företagare med utländsk bakgrund. De insåg, före många andra, hur viktigt det är att sammankoppla finansiering med rådgivning. Med sin tydligt opinionsbildande roll belyser IFS såväl problem som möjligheter i nya svenskars företagsamhet. Inte minst genom det egna priset ”Årets Nybyggare”, som sedan 1999 har synliggjort framgångsrika företagare med utländsk bakgrund.”

Sedan kom Rafael Bermejo, ordförande IFS, och Maroun Aoun, vd IFS, upp på scenen för att ta emot skulpturen ”Vinge” av Henrik Allert, blommor, diplom och publikens hyllningar.

- Tack, det här är en stor ära för oss. Allt började 1996, vid ett köksbord. IFS har verkligen gjort en entreprenöriell resa, och vi har lärt oss mycket under åren som gått. IFS har hela tiden fokuserat på att stödja invandrade företagare. Det vill vi fortsätta att göra även i framtiden, sa Rafael Bermejo.

- Jag är både glad och stolt över att IFS har fått ESBRI-priset. Jag vill passa på att tacka alla IFS rådgivare som finns runtom i landet, och som träffar och hjälper entreprenörer varje dag, sa Maroun Aoun.

Läs mer i pressmeddelandet eller på webbsidan om ESBRI-priset


Text: Åse Karlén


 
Kommentera artikeln
Kommentarer
Namn
Länk till egen sajt/blogg
Kommentar