Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning
– sprider kunskap om entreprenörskap, innovation och småföretag

Smart Policies for Societies in Transition – The innovation Challenge of Inclusion, Resilience and Sustainability (open access)

av Mats Benner, Göran Marklund och Sylvia Schwaag Serger

Smart Policies for Societies in Transition – The innovation Challenge of Inclusion, Resilience and Sustainability (open access)Hur ser innovationspolitiken ut i den värld vi lever i i dag med ett ostadigt ekonomiskt klimat, politisk turbulens och klimatkris? Och hur bör den utformas för att de stora samhällsutmaningarna inte ska leda till konflikt och splittring? I den tvärvetenskapliga forskningsantologin Smart Policies for Societies in Transition reder ett gäng svenska och internationella forskare ut hur vi kan säkerställa att vi i framtiden har det samhälle som vi vill ha.

I boken diskuteras bland annat hur politiken kan jobba över sociala, ekologiska och globala gränser för att åstadkomma kreativa lösningar. Vill vi ha en genuin transformation så kräver det enligt redaktörerna Mats Benner, Göran Marklund och Sylvia Schwaag Serger att vi förenar den sociala rörelsen med industri, politik och akademi. Och att intressenterna sätter djärva mål för vad vi kan skapa tillsammans. Boken går att läsa gratis online.

Titel: Smart Policies for Societies in Transition – The innovation Challenge of Inclusion, Resilience and Sustainability (open access)
Författare: Mats Benner, Göran Marklund och Sylvia Schwaag Serger
Förlag: Edward Elgar
Utgivningsår: 2022
ISBN: 978-1-78897-080-8