Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning
– sprider kunskap om entreprenörskap, innovation och småföretag

Innovationskraft i praktiken: Vad kan vi lära av framgångsrika miljöteknikföretag?

Tid: Måndag 21 november 2011, 15.00-17.00
Plats: IVAs konferenscenter, Grev Turegatan 16, Stockholm
Talare: Docent Per Frankelius, Handelshögskolan vid Örebro universitet

Anmälan

Kort om föreläsningen: Extremt uppskattade föreläsaren Per Frankelius gör comeback på Estrad! Han säger så här om sin föreläsning:

”Många företag drömmer om att realisera innovationer och uppnå internationell framgång. Hur man lyckas är emellertid inte en lätt fråga, och i debatten blandas sanningar med myter. Under föredraget presenteras erfarenheter från projektet Global Vision. Det handlar om företag inom ”cleantech”, deras utmaningar, barriärer och inte minst sätt att övervinna olika problem.

Tre faktorer verkar vara viktigare än alla andra:
1) Rätt kompetens
2) Rätt anpassning av företaget till omvärldsfaktorer
3) Rätt marknadsföring
Vad som är rätt kompetens, och strategiska kompetensluckor, i ett enskilt företag vid en given tidpunkt är inte alltid självklart. Därför presenteras en praktisk metod för kompetensbehovsanalys. En (preliminär) lista på nyckelfaktorer för framgång utlovas också.

Föreläsningen är intressant inte bara för miljöteknikföretag, utan för alla företag som har tillväxtambitioner - och för alla andra som vill förstå företagens förutsättningar. För övrigt är frågan om hur vi hanterar naturen och miljöproblemen kanske viktigare än alla andra frågor i samhället i dag.”

Missa inte att ta del av ny forskning från en mycket inspirerande forskare.

Föreläsningen är en del i Global Entrepreneurship Week Sweden.

Kort om föreläsaren/föreläsarna: Per Frankelius är docent och verksam i forskargruppen PRIME Research vid Handelshögskolan på Örebro universitet. Kopplingen mellan marknadsföring och innovation är ett bärande tema i hans forskning. Bland studieobjekten finns allt från högteknologiska företag till kreativa operascener. Modeller för kunskapsproduktion, innovationsbegreppet och innovativa miljöer är också teman som genomsyrar hans ca 350 publikationer. Förutom att forska har han arbetat som rådgivare åt regeringen, regioner och näringslivet.

Youtube Vi livesänder Estrad via Youtube
Webb-tv Efter några dagar kan du se föreläsningen som webb-tv
Twitter På Twitter använder vi hashtaggen #estrad

Har du problem att anmäla dig till föreläsningen? E-posta estrad@esbri.se
Having trouble signing up for the lecture? Contact estrad@esbri.se

OBSERVERA! Antalet platser är begränsat, därför bör anmälan göras så snart som möjligt. Anmälan är bindande. Deltagande i föreläsningarna är kostnadsfritt. Deltagare som anmält sig och som inte deltar kommer dock att debiteras en administrativ avgift på 400 kronor. Eventuell avanmälan måste ske senast 1 dag innan föreläsningen.

Om föreläsningen redan är fulltecknad meddelar vi dig detta omgående. I annat fall mejlar vi en anmälningsbekräftelse ca en vecka innan föreläsningen – håll utkik efter den!

Webbsändningarna är förstås också kostnadsfria, men till dem behöver du inte anmäla dig. Du behöver heller inte något särskilt program eller några inloggningsuppgifter för att se sändningen, du hittar den strax före föreläsningens start på ESBRIs startsida och på vår Youtubesida.

Varmt välkommen!