Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning
– sprider kunskap om entreprenörskap, innovation och småföretag
Disruptiva innovationer – om Kodak moments och Nokias kollaps

Disruptiva innovationer – om Kodak moments och Nokias kollaps

Tid: Tisdag 4 juni 2013, 15.00-17.00
Plats: Unionens konferenslokal, Olof Palmes gata 17, Stockholm
Talare: Teknologie doktor Christian Sandström, Chalmers och Ratio

Anmälan

Kort om föreläsningen: Ny teknik kan vända upp och ner på företag, branscher och hela samhällen. På senare tid har allt fler områden påverkats av nya digitala innovationer. Kodak gick i konkurs 2012 efter en lång och utdragen kamp. Nokia missade övergången till smartphones och hamnade på efterkälken. Och historien upprepar sig. Varför är det så svårt för etablerade företag att hantera teknologiskiften? Och hur kan de bli bättre på att hålla sig à jour?

Under föreläsningen tar Sandström upp flera exempel på företag som missat att hänga med i utvecklingen när nya, så kallade disruptiva innovationer gjort intrång på marknaden. Begreppet disruptiva innovationer har rönt mycket uppmärksamhet de senaste åren och kan definieras som revolutionerande innovationer som sätter den existerande marknaden i gungning.

Kort om föreläsaren/föreläsarna: Christian Sandström är verksam vid Chalmers och forskningsinstitutet Ratio. Han skrev sin doktorsavhandling om disruptiva innovationer och hur de påverkar etablerade företag. Han föreläser om teknologiskiften och bloggar på www.disruptiveinnovation.se

Youtube Vi livesänder Estrad via Youtube
Webb-tv Efter några dagar kan du se föreläsningen som webb-tv
Twitter På Twitter använder vi hashtaggen #estrad

Har du problem att anmäla dig till föreläsningen? E-posta estrad@esbri.se
Having trouble signing up for the lecture? Contact estrad@esbri.se

OBSERVERA! Antalet platser är begränsat, därför bör anmälan göras så snart som möjligt. Anmälan är bindande. Deltagande i föreläsningarna är kostnadsfritt. Deltagare som anmält sig och som inte deltar kommer dock att debiteras en administrativ avgift på 400 kronor. Eventuell avanmälan måste ske senast 1 dag innan föreläsningen.

Om föreläsningen redan är fulltecknad meddelar vi dig detta omgående. I annat fall mejlar vi en anmälningsbekräftelse ca en vecka innan föreläsningen – håll utkik efter den!

Webbsändningarna är förstås också kostnadsfria, men till dem behöver du inte anmäla dig. Du behöver heller inte något särskilt program eller några inloggningsuppgifter för att se sändningen, du hittar den strax före föreläsningens start på ESBRIs startsida och på vår Youtubesida.

Varmt välkommen!

Mest lästa artiklar nu