Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning
– sprider kunskap om entreprenörskap, innovation och småföretag
citatBloggen finns kvar men har inte så hög prioritet i vårt nya arbetssätt.
Läs Magnus inlägg på esbribloggen
Always looking for the “new” new thing – How Silicon Valley evolved and what Sweden can learn from it

Always looking for the “new” new thing – How Silicon Valley evolved and what Sweden can learn from it

Tid: Torsdag 12 september 2013, 15.00-17.00
Plats: 7A Odenplan, Norrtullsgatan 6, Stockholm
Talare: Professor Martin Kenney, University of California, Davis

Anmälan

Kort om föreläsningen: Silicon Valley, denna mytomspunna plats som dignar av riskvilligt kapital, smarta idéer och spetsig kompetens. De hungrigaste entreprenörerna längtar dit, medan regionalpolitikerna i stället drömmer om att återskapa dalen på sin egen bakgård. Men vad är det egentligen för bilder av Silicon Valley som florerar? Vad bygger de på? Och förklarar de verkligen regionens starka utveckling?

Professor Martin Kenney har vuxit upp i Kalifornien och bland annat studerat riskkapitalindustrins rötter, högteknologiska företag och relationerna mellan akademi och näringsliv. Under höstens första Estradföreläsning kommer han att ge oss en nyanserad bild av hur fenomenet Silicon Valley växt fram. Å ena sidan är det en unik framgångshistoria – å andra sidan finns lärdomar att dra för den som vill se mer entreprenörskap i den egna regionen.

Kenney menar att framgången till stor del bygger på förmågan att lyfta blicken och se potentialen i den allra nyaste teknologin. Universiteten och storföretagen bidrar med en pool av kompetent folk. Och i Silicon Valley finns också en armé av finansiärer, jurister, revisorer och andra som stöttar och underlättar för entreprenörer på uppåtgående. Han kommer att berätta mer om allt detta, ge en inblick i de entreprenörsvänliga kaliforniska lagarna och bjuda på en hel del osminkade sanningar om regionen vi ständigt återkommer till. Martin Kenney kommer också att diskutera vad Sverige kan lära av Silicon Valley.

Observera att föreläsningen hålls på engelska!

Kort om föreläsaren/föreläsarna: Martin Kenney är professor vid University of California, Davis (Community and Regional Development Program). Han är också senior project director vid Berkeley Roundtable on the International Economy, University of California, Berkeley. Kenney står som författare/redaktör till fem böcker och över 140 artiklar om riskkapital, högteknologiska företag, regional utveckling och relationen mellan akademi och industri. Han är senior advisor vid ETLA – The Research Institute for the Finnish Economy. Martin Kenney har även varit gästforskare vid bland annat Copenhagen Business School, Stanford University, Cambridge University och University of Tokyo.

Youtube Vi livesänder Estrad via Youtube
Webb-tv Efter några dagar kan du se föreläsningen som webb-tv
Twitter På Twitter använder vi hashtaggen #estrad

Har du problem att anmäla dig till föreläsningen? E-posta estrad@esbri.se
Having trouble signing up for the lecture? Contact estrad@esbri.se

OBSERVERA! Antalet platser är begränsat, därför bör anmälan göras så snart som möjligt. Anmälan är bindande. Deltagande i föreläsningarna är kostnadsfritt. Deltagare som anmält sig och som inte deltar kommer dock att debiteras en administrativ avgift på 400 kronor. Eventuell avanmälan måste ske senast 1 dag innan föreläsningen.

Om föreläsningen redan är fulltecknad meddelar vi dig detta omgående. I annat fall mejlar vi en anmälningsbekräftelse ca en vecka innan föreläsningen – håll utkik efter den!

Webbsändningarna är förstås också kostnadsfria, men till dem behöver du inte anmäla dig. Du behöver heller inte något särskilt program eller några inloggningsuppgifter för att se sändningen, du hittar den strax före föreläsningens start på ESBRIs startsida och på vår Youtubesida.

Varmt välkommen!

Mest lästa artiklar nu