Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning
– sprider kunskap om entreprenörskap, innovation och småföretag
Kan vi rädda innovationen från sig själv?

Kan vi rädda innovationen från sig själv?

Tid: Onsdag 15 januari 2014, 15.00-17.00
Plats: Unionens konferenslokal, Olof Palmes gata 17, Stockholm
Talare: Professor Alf Rehn, Åbo Akademi

Anmälan

Kort om föreläsningen: Innovation har blivit vår tids universalmedicin, ett koncept som oavbrutet (och för det mesta oreflekterat) hänvisas till när problem ska lösas. Antingen i samhället eller i den enskilda organisationen. Men är ”innovation” verkligen den säkra lösning som den presenteras som? Och vad vet vi egentligen om hur idéer om innovation tas emot och hanteras i den samhälleliga debatten?

Under sin föreläsning diskuterar professor Alf Rehn hur ”innovation” fungerar som begrepp och panacea i den moderna management- och samhällsdebatten. Han argumenterar att innovation som fenomen blir försvagat när det upphöjs till universalkoncept. Rehn diskuterar hur böcker och föreläsningar om innovation blivit en egen industri, och hur vår avsaknad av en konsumtionsteori vad gäller managementbegrepp orsakat en ”bullshitifiering” av innovation.

Som ett resultat av detta hävdar Rehn att vi redan kan börja tala om en innovationskris, en kris där ivrigt snack och glada hejarop vad gäller innovation inte längre möter innovationens verklighet. Under föreläsningen skissar han upp denna innovationskris, samt diskuterar vad som måste till för att vi ska kunna rädda innovationen från dem som ivrigast talar om den.

Missa inte detta tillfälle! Föreläsningen genomförs i Stockholm och livesänds via webben i sin helhet. I efterhand kommer en kort film med några av höjdpunkterna att vara tillgänglig som webb-tv.

Kort om föreläsaren/föreläsarna: Alf Rehn är professor i organisation och ledning, Handelshögskolan vid Åbo Akademi, Finland. Han forskning har omfattat så varierande saker som kreativitet, haute cuisine, projektledning, populärkultur, filosofi, kannibalism, innovation, musikaler och gräsklippare. Trots detta har han publicerats hos såväl ansedda förlag som internationella topptidskrifter. Han är ett hängivet fan av Ethel Merman och den gudomliga Patsy Cline. Mer information om Alf Rehn (inklusive gratisversioner av hans bestsellers) finns på www.alfrehn.com

Youtube Vi livesänder Estrad via Youtube
Twitter På Twitter använder vi hashtaggen #estrad

Har du problem att anmäla dig till föreläsningen? E-posta estrad@esbri.se
Having trouble signing up for the lecture? Contact estrad@esbri.se

OBSERVERA! Antalet platser är begränsat, därför bör anmälan göras så snart som möjligt. Anmälan är bindande. Deltagande i föreläsningarna är kostnadsfritt. Deltagare som anmält sig och som inte deltar kommer dock att debiteras en administrativ avgift på 400 kronor. Eventuell avanmälan måste ske senast 1 dag innan föreläsningen.

Om föreläsningen redan är fulltecknad meddelar vi dig detta omgående. I annat fall mejlar vi en anmälningsbekräftelse ca en vecka innan föreläsningen – håll utkik efter den!

Webbsändningarna är förstås också kostnadsfria, men till dem behöver du inte anmäla dig. Du behöver heller inte något särskilt program eller några inloggningsuppgifter för att se sändningen, du hittar den strax före föreläsningens start på ESBRIs startsida och på vår Youtubesida.

Varmt välkommen!

Mest lästa artiklar nu