Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning
– sprider kunskap om entreprenörskap, innovation och småföretag
Entreprenören – mellan förhoppningar och realitet

Entreprenören – mellan förhoppningar och realitet

Tid: Onsdag 20 november 2013, 15.00-17.00
Plats: Unionens konferenslokal, Olof Palmes gata 17, Stockholm
Talare: Professor Alexandra Waluszewski, Uppsala universitet

Anmälan

Kort om föreläsningen: De politiska förhoppningarna på vad entreprenörer kan åstadkomma har förmodligen aldrig varit så stora som nu. Samtidigt har den rådande forsknings- och innovationspolitiken väldigt lite att säga om hur potentiella innovatörer ska realisera de processer som de är engagerade i. Det menar professor Alexandra Waluszewski, Uppsala universitet.

20 november kommer hon till Estrad för att diskutera hur entreprenörskapet hamnar i kläm mellan politiska förhoppningar och företagslandskapets realiteter. Hon menar att vi ofta bortser från de tekniska, sociala och ekonomiska strukturer som en ny innovation möter – och som entreprenörer måste förhålla sig till om de ska kunna bygga en storskalig produktion och användning.

Några av de frågor som kommer att ventileras under föreläsningen:
- Vilka förhoppningar ställs på entreprenörer i den rådande forsknings- och innovationspolitiken?
- Vilka hinder och drivkrafter medför det rådande, globala affärslandskapet för den som vill skapa innovation?
- Och vilken typ av forsknings- och innovationspolitik krävs, givet ett globalt sammankopplat affärslandskap?

Kort om föreläsaren/föreläsarna: Alexandra Waluszewski är professor i företagsekonomi och forskningsledare vid Uppsala universitets Centrum för teknik- och vetenskapsstudier (Uppsala STS). Hennes forskning rör teknisk utveckling, industriell förnyelse, innovation och innovationspolicy.

Youtube Vi livesänder Estrad via Youtube
Webb-tv Efter några dagar kan du se föreläsningen som webb-tv
Twitter På Twitter använder vi hashtaggen #estrad

Har du problem att anmäla dig till föreläsningen? E-posta estrad@esbri.se
Having trouble signing up for the lecture? Contact estrad@esbri.se

OBSERVERA! Antalet platser är begränsat, därför bör anmälan göras så snart som möjligt. Anmälan är bindande. Deltagande i föreläsningarna är kostnadsfritt. Deltagare som anmält sig och som inte deltar kommer dock att debiteras en administrativ avgift på 400 kronor. Eventuell avanmälan måste ske senast 1 dag innan föreläsningen.

Om föreläsningen redan är fulltecknad meddelar vi dig detta omgående. I annat fall mejlar vi en anmälningsbekräftelse ca en vecka innan föreläsningen – håll utkik efter den!

Webbsändningarna är förstås också kostnadsfria, men till dem behöver du inte anmäla dig. Du behöver heller inte något särskilt program eller några inloggningsuppgifter för att se sändningen, du hittar den strax före föreläsningens start på ESBRIs startsida och på vår Youtubesida.

Varmt välkommen!

Mest lästa artiklar nu