Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning
– sprider kunskap om entreprenörskap, innovation och småföretag
citatBloggen finns kvar men har inte så hög prioritet i vårt nya arbetssätt.
Läs Magnus inlägg på esbribloggen
Attraktiva städer – var vill vi egentligen bo, och hur påverkar det tillväxten?

Attraktiva städer – var vill vi egentligen bo, och hur påverkar det tillväxten?

Tid: Tisdag 18 mars 2014, 15.00-17.00
Plats: Unionens konferenslokal, Olof Palmes gata 17, Stockholm
Talare: Professor Charlotta Mellander, Högskolan i Jönköping

Anmälan

Kort om föreläsningen: Charlotta Mellander intresserar sig för dynamiken i urbana miljöer. Globalisering, förbättrad infrastruktur och ny kommunikationsteknologi till trots – fortfarande har kunskaps- och kreativitetsbaserade aktiviteter en stark geografisk förankring. Storstäder fungerar som magneter för kreativa företag och människor, och spelar en viktig roll för den ekonomiska utvecklingen.

Mellanders föreläsning handlar om hur viktig platsen blivit för den ekonomiska utvecklingen. Hon kommer bland annat prata om huruvida det verkligen är arbetsmarknaden som lockar människor – eller om det egentligen är jobben som dras till människorna. Charlotta Mellander utlovar en spännande föreläsning om omvända samband, och om vad det faktiskt är som får människor att flytta eller stanna på vissa platser i dagens samhälle.

Kort om föreläsaren/föreläsarna: Charlotta Mellander är professor i nationalekonomi vid Handelshögskolan i Jönköping. Hon är även medarbetare till Richard Florida som grundat The Creative Class Group på Prosperity Institute i Toronto. Hennes forskning handlar bland annat om regional attraktionskraft, urbanisering, städernas betydelse samt förhållandet mellan tjänstesektorn och marknaden.

Läs mer om Mellanders forskning på bloggen Vertikals
På Twitter heter hon @CharlottadcM

Youtube Vi livesänder Estrad via Youtube
Webb-tv Efter några dagar kan du se föreläsningen som webb-tv
Twitter På Twitter använder vi hashtaggen #estrad

Har du problem att anmäla dig till föreläsningen? E-posta estrad@esbri.se
Having trouble signing up for the lecture? Contact estrad@esbri.se

OBSERVERA! Antalet platser är begränsat, därför bör anmälan göras så snart som möjligt. Anmälan är bindande. Deltagande i föreläsningarna är kostnadsfritt. Deltagare som anmält sig och som inte deltar kommer dock att debiteras en administrativ avgift på 400 kronor. Eventuell avanmälan måste ske senast 1 dag innan föreläsningen.

Om föreläsningen redan är fulltecknad meddelar vi dig detta omgående. I annat fall mejlar vi en anmälningsbekräftelse ca en vecka innan föreläsningen – håll utkik efter den!

Webbsändningarna är förstås också kostnadsfria, men till dem behöver du inte anmäla dig. Du behöver heller inte något särskilt program eller några inloggningsuppgifter för att se sändningen, du hittar den strax före föreläsningens start på ESBRIs startsida och på vår Youtubesida.

Varmt välkommen!

Mest lästa artiklar nu