Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning
– sprider kunskap om entreprenörskap, innovation och småföretag
Regional innovation capacity – where does it come from?

Regional innovation capacity – where does it come from?

Tid: Tisdag 10 mars 2015, 15.00-17.00
Plats: Unionens konferenslokal, Olof Palmes gata 17, Stockholm
Talare: Professor Mary Walshok, University of California San Diego, USA

Anmälan

Kort om föreläsningen: Regioner och städer strävar efter att bli mer innovativa, eftersom det hänger ihop med tillväxt. Men letar man efter ett succérecept – en kombination av aktiviteter och åtgärder som leder spikrakt till nyföretagande, jobb och välstånd – då är man nog dömd att misslyckas.

Det handlar snarare om att ta vara på de tillgångar som finns i en region. Industriellt arv, kulturella värderingar och social dynamik är några av de historiska, underliggande krafter som påverkar innovationsmöjligheterna, menar Mary Walshok. Utöver dem finns förstås andra viktiga faktorer, exempelvis entreprenörskap, kapital och kunskap.

Under sin föreläsning kommer hon bland annat att göra nedslag i San Diegos innovativa resa. Där finns mycket inspiration att hämta men, som Walshok säger: ”Innovation capacity comes in many shapes and colors”. Hon kommer därför också att hämta exempel från andra regioner, där innovationskapaciteten är lägre.

Observera att föreläsningen kommer att genomföras på engelska!
Please note that this lecture will be in English!

Kort om föreläsaren/föreläsarna: Svenskättade Mary Lindenstein Walshok är professor i sociologi på University of California San Diego, USA. Hon flyttade till San Diego på 1960-talet och har kunnat följa regionens utveckling från en ganska tråkig plats med ”bara militärer och ett zoo” till dagens blomstring. Hon har skrivit flera böcker, senast ”Invention and Reinvention: The Evolution of San Diego’s Innovation Economy” (2013). Hon är en av grundarna till det världsomspännande entreprenörsnätverket Connect. På hennes meritlista står också att hon har arbetat tillsammans med US Department of Commerce under Obamaadministrationen.

Youtube Vi livesänder Estrad via Youtube
Webb-tv Efter några dagar kan du se föreläsningen som webb-tv
Twitter På Twitter använder vi hashtaggen #estrad

Har du problem att anmäla dig till föreläsningen? E-posta estrad@esbri.se
Having trouble signing up for the lecture? Contact estrad@esbri.se

OBSERVERA! Antalet platser är begränsat, därför bör anmälan göras så snart som möjligt. Anmälan är bindande. Deltagande i föreläsningarna är kostnadsfritt. Deltagare som anmält sig och som inte deltar kommer dock att debiteras en administrativ avgift på 400 kronor. Eventuell avanmälan måste ske senast 1 dag innan föreläsningen.

Om föreläsningen redan är fulltecknad meddelar vi dig detta omgående. I annat fall mejlar vi en anmälningsbekräftelse ca en vecka innan föreläsningen – håll utkik efter den!

Webbsändningarna är förstås också kostnadsfria, men till dem behöver du inte anmäla dig. Du behöver heller inte något särskilt program eller några inloggningsuppgifter för att se sändningen, du hittar den strax före föreläsningens start på ESBRIs startsida och på vår Youtubesida.

Varmt välkommen!

Mest lästa artiklar nu