Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning
– sprider kunskap om entreprenörskap, innovation och småföretag
Adhd – en tillgång för entreprenörskap?
Foto: Syracuse University.

Adhd – en tillgång för entreprenörskap?

Tid: Onsdag 22 april 2020, 14.00-15.00
Plats: Webbinarium - länk mejlas ut till anmälda
Talare: Professor Johan Wiklund, Syracuse University, USA

Anmälan

Kort om föreläsningen: Välkommen till en webbsänd föreläsning med möjlighet att ställa frågor till talaren!

Bilderna av psykisk ohälsa och NPF (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar) skiftar. I debatten, och även inom forskningen, betonas ofta negativa konsekvenser som utanförskap och arbetslöshet. Men ibland framställs NPF, och särskilt diagnosen adhd, som en superkraft. Människor med adhd hyllas för sin kreativitet och energi.

För några år sedan började professor Johan Wiklund fundera över kopplingar mellan adhd och entreprenörskap. 22 april delar han med sig av de senaste resultaten från sina studier. Forskningsområdet är relativt nytt, men röner allt större intresse.

Wiklund menar att för en person med adhd, kan tillvaron som entreprenör passa bättre än att vara anställd. Friheten att utforma sin arbetssituation är stor, och det går att få utlopp för kreativa idéer. Under föreläsningen kommer han att diskutera frågor som:

- Vad finns det för gemensamma drag hos människor med adhd och entreprenörer?
- Kan impulsivitet vara en tillgång för startups?
- Är entreprenörer med adhd mer innovativa än andra entreprenörer – och går deras företag bättre?

Kort om föreläsaren/föreläsarna: Johan Wiklund är professor i entreprenörskap vid Syracuse University i USA och för närvarande gästprofessor i Sverige, Norge och Danmark. Han forskar främst om psykisk hälsa och ohälsa kopplat till entreprenörskap, och är en av världens mest erkända forskare inom ämnet. Wiklund är chefredaktör för tidskriften Entrepreneurship Theory and Practice.

Youtube Vi livesänder Estrad via Youtube
Webb-tv Efter några dagar kan du se föreläsningen som webb-tv
Twitter På Twitter använder vi hashtaggen #estrad

Har du problem att anmäla dig till föreläsningen? E-posta estrad@esbri.se
Having trouble signing up for the lecture? Contact estrad@esbri.se

OBSERVERA! Antalet platser är begränsat, därför bör anmälan göras så snart som möjligt. Anmälan är bindande. Deltagande i föreläsningarna är kostnadsfritt. Deltagare som anmält sig och som inte deltar kommer dock att debiteras en administrativ avgift på 400 kronor. Eventuell avanmälan måste ske senast 1 dag innan föreläsningen.

Om föreläsningen redan är fulltecknad meddelar vi dig detta omgående. I annat fall mejlar vi en anmälningsbekräftelse ca en vecka innan föreläsningen – håll utkik efter den!

Webbsändningarna är förstås också kostnadsfria, men till dem behöver du inte anmäla dig. Du behöver heller inte något särskilt program eller några inloggningsuppgifter för att se sändningen, du hittar den strax före föreläsningens start på ESBRIs startsida och på vår Youtubesida.

Varmt välkommen!

Mest lästa artiklar nu