Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning
– sprider kunskap om entreprenörskap, innovation och småföretag
Så integrerar du hållbarhet i affärsstrategin
Foto Gerd Altman/Pixabay

Så integrerar du hållbarhet i affärsstrategin

Tid: Torsdag 15 april 2021, 13.00-14.00
Plats: Zoom – vi skickar länk till anmälda ett par timmar innan
Talare: Professor Niklas Egels Zandén, Göteborgs universitet

Anmälan

Kort om föreläsningen: Skulle världen bli en bättre plats om ert företag försvann? Den obekväma frågan ställer professor Niklas Egels Zandén ofta till de företag han besöker. I diskussionen som följer hittar man verksamhetens kärna och där kan hållbarhetsarbetet förankras. För många företag upplevs arbetet med hållbarhet som stort och komplicerat. Det kan kännas svårt att relatera de globala målen för hållbar utveckling till den egna verksamheten. En lösning på problemet är att hållbarhetsfrågorna måste sluta vara ”det exotiska och konstiga”.

I stället gäller det att integrera allt i företagets strategi och affärer med hållbarhet, och då är det viktigt att arbeta både uppifrån och nerifrån. Det gäller alltså att dammsuga hela organisationen efter bra idéer som kan vara embryon till innovationer.

Under det kostnadsfria Estrad:webbinariet kommer Niklas Egels Zandén att presentera bland annat följande:
• Hur får man in hållbarhet i företagets DNA?
• Hur skapar man hållbara globala leverantörskedjor?
• Ser strategierna olika ut i små och stora företag?
• Vilka är nycklarna till en lyckad strategi?

Det kommer att finnas möjlighet att ställa frågor under webbinariet.

Kort om föreläsaren/föreläsarna: Niklas Egels Zandén är professor vid företagsekonomiska institutionen och chef för Centre for Business in Society vid Göteborgs universitet. Hans två pågående forskningsprojekt har båda fokus på hållbarhetsfrågor och handlar om styrning av globala produktionsnätverk samt integration av hållbarhet i företagsstrategier. Niklas har publicerat över 30 artiklar i internationella vetenskapliga tidskrifter och är rådgivare till flera svenska hållbarhetsinitiativ och företag.

Youtube Vi livesänder Estrad via Youtube
Webb-tv Efter några dagar kan du se föreläsningen som webb-tv
Twitter På Twitter använder vi hashtaggen #estrad

Har du problem att anmäla dig till föreläsningen? E-posta estrad@esbri.se
Having trouble signing up for the lecture? Contact estrad@esbri.se

OBSERVERA! Antalet platser är begränsat, därför bör anmälan göras så snart som möjligt. Anmälan är bindande. Deltagande i föreläsningarna är kostnadsfritt. Deltagare som anmält sig och som inte deltar kommer dock att debiteras en administrativ avgift på 400 kronor. Eventuell avanmälan måste ske senast 1 dag innan föreläsningen.

Om föreläsningen redan är fulltecknad meddelar vi dig detta omgående. I annat fall mejlar vi en anmälningsbekräftelse ca en vecka innan föreläsningen – håll utkik efter den!

Webbsändningarna är förstås också kostnadsfria, men till dem behöver du inte anmäla dig. Du behöver heller inte något särskilt program eller några inloggningsuppgifter för att se sändningen, du hittar den strax före föreläsningens start på ESBRIs startsida och på vår Youtubesida.

Varmt välkommen!

Mest lästa artiklar nu