Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning
– sprider kunskap om entreprenörskap, innovation och småföretag

13 januari 2009

Jakten på ett nytt Google

Tid: Tisdag 13 januari 2009, 15.00-17.00
Plats: IVAs konferenscenter, Grev Turegatan 16 , Stockholm
Talare: Docent Mats Benner, Lunds universitet

Kort om föreläsningen: Stanford, MIT och andra stora drakar i USA har lyckats. De tjänar i dag stora pengar på innovationer som tagits fram inom skolans väggar. Då borde väl fler kunna göra om samma bedrift, till exempel här i Sverige?

Föreläsningen handlar om akademiskt entreprenörskap, både ur ett individuellt och ur ett organisationsperspektiv. Vad är egentligen ett entreprenöriellt universitet? Kan universitet bli entreprenörer? Bör de bli det? Vilka inom universitetsvärlden vill egentligen bli entreprenörer? Kan entreprenörskap förenas med de andra akademiska uppgifterna – utbildning och forskning? Kan jakten på ett nytt Google fungera som inspiration, eller är det att lägga ambitionen på en orimlig nivå?

Kort om föreläsaren/föreläsarna: Mats Benner är docent och föreståndare vid Forskningspolitiska institutet, Lunds universitet och även verksam vid forskningscentrumet CIRCLE på samma lärosäte. Han har specialiserat sig på studier om finansiering och organisation av universitet i Sverige och i andra länder.

Mest lästa artiklar nu