Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning
– sprider kunskap om entreprenörskap, innovation och småföretag

12 december 2012

Moving entrepreneurship forward

Tid: Onsdag 12 december 2012, 15.00-17.00
Plats: Unionen, Olof Palmes gata 17, Stockholm
Talare: Maria Elmquist, Chalmers tekniska högskola, Bill Gartner, Clemson University, USA, Carin Holmquist, Handelshögskolan i Stockholm, Bengt Johannisson, Linnéuniversitetet och Högskolan i Jönköping, Vinit Parida, Luleå tekniska universitet, Karl Wennberg, Handelshögskolan i Stockholm och Caroline Wigren-Kristoferson, Lunds universitet.

Kort om föreläsningen: Välkommen till en jubileumsföreläsning med många favoriter i repris. ESBRI har arrangerat Estrad sedan 1997, och nu har vi kommit fram till den 150:e föreläsningen i serien.

Vi har bjudit in fyra av Sveriges mest framstående, yngre forskare: Maria Elmquist, Vinit Parida, Karl Wennberg och Caroline Wigren-Kristoferson. De kommer att leverera snabba pitchar av sina aktuella forskningsprojekt och argumentera för hur de vill föra entreprenörskapsfältet framåt. Till deras forskningsintressen hör öppen innovation, ICT, nätverkande småföretag, gaseller och akademiskt entreprenörskap.

Vi har också bjudit in tre av entreprenörskapsfältets verkliga tungviktare: professorerna Bill Gartner, Carin Holmquist och Bengt Johannisson. De kommer att kommentera sina yngre kollegors forskning, och diskutera entreprenörskapsfältets nuläge och framtid.

Har du idéer om hur entreprenörskapsforskningen bör utvecklas? Vilken viktig kunskap saknar vi i dag? Passa på att ställa dina frågor till vår kunniga panel.

Vi ser fram emot en rolig diskussion som avslutas med traditionsenlig Estradglögg.

Kort om föreläsaren/föreläsarna:
Docent Maria Elmquist, Chalmers tekniska högskola
Professor Bill Gartner, Clemson University, USA
Professor Carin Holmquist, Handelshögskolan i Stockholm
Professor Bengt Johannisson, Linnéuniversitetet och Högskolan i Jönköping
Teknologie doktor Vinit Parida, Luleå tekniska universitet
Docent Karl Wennberg, Handelshögskolan i Stockholm
Docent Caroline Wigren-Kristoferson, Lunds universitet

Mest lästa artiklar nu