Den svenska riskkapitalmarknaden

– Återhämtning efter dot.com?

Datum: 15 januari 2007

Föreläsare: Doktorand Sofia Avdeitchikova och professor Hans Landström, Lunds universitet, samt ekonomie doktor Anders Isaksson, Umeå universitet

Om föreläsningen: Vilken kunskap har vi om riskkapitalmarknaden i dag?
Var i Sverige huserar flest affärsänglar?
Och hur ser förhållandet mellan venture capital-bolag och entreprenör ut?

Vid 2007 års första Estradföreläsning blir vi uppdaterade om kunskapsläget inom riskkapitalområdet. Vi får också veta mer om riskkapitalmarknadens karaktär och omfattning i Sverige. Har den återhämtat sig efter dot.com-döden i slutet av 1990-talet? Under föreläsningen föreläser tre forskare utifrån sina specialområden.

Först ut är Hans Landström. Han berättar om kunskapsutvecklingen inom riskkapitalområdet och ger en översikt över kunskapsläget i dag. Därefter är det dags för Sofia Avdeitchikova att berätta om ”affärsänglar” och den informella riskkapitalmarknaden i Sverige. Hon presenterar bland annat en unik studie av den geografiska spridningen - är det så att vissa regioner har fler affärsänglar och mer informellt riskkapital än andra regioner? Avslutningsvis pratar Anders Isaksson om institutionellt/formellt venture capital: marknadens karaktär och investeringsprocessen.

Föreläsningen genomförs på svenska.
This lecture will be held in Swedish.

oh
 - Presentation
oh
 - Presentation
oh
 - Presentation
Information
 - Information
Information
 - Information
 
Finansiärer:
Tillväxtverket
Vinnova
Mediepartner:
Tidningen Entreprenör