Del 1
Del 2

Konst(iga) företag

Datum: 10 februari 2009

Föreläsare: Filosofie doktor Mikael Scherdin, Uppsala universitet och KTH, och ekonomie doktor Emma Stenström, Handelshögskolan i Stockholm och Konstfack. I frågestunden medverkar också Claes Boman, Fabriken LDKP.

Om föreläsningen: Möter du en konstnär är det inte otroligt att han eller hon är egen företagare. Betydligt troligare faktiskt, än om du möter någon annan med högskoleutbildning. En del kallar kultursektorn den mest entreprenöriella av alla, mer än hälften av alla verksamma driver egna företag. Så vad innebär det? Vad kan vi lära? Går kultursektorn i bräschen för övriga sektorer, som det ibland hävdas? Om detta handlar Emma Stenströms del av föreläsningen.

Mikael Scherdin ger oss en bild av hur det är att i praktiken arbeta som egenföretagande konstnär. Under mer än tio års tid har han sysslat med nymedial konst på den internationella konstarenan. Han har jobbat med ett nytt konst- och forskningsprojekt som hade en första utställning/seminarium i april/maj 2009. Det blev också starten för ambitionen att skapa en plats som visar upp praktikbaserad forskning.

oh
 - Presentation
oh
 - Presentation
 
Finansiärer:
Tillväxtverket
Vinnova
Mediepartner:
Tidningen Entreprenör