Del 1
Del 2

Innovationskraft i praktiken:

Vad kan vi lära av framgångsrika miljöteknikföretag?

Datum: 21 november 2011

Föreläsare: Docent Per Frankelius, Handelshögskolan vid Örebro universitet

Om föreläsningen: Extremt uppskattade föreläsaren Per Frankelius gör comeback på Estrad! Han säger så här om sin föreläsning:

”Många företag drömmer om att realisera innovationer och uppnå internationell framgång. Hur man lyckas är emellertid inte en lätt fråga, och i debatten blandas sanningar med myter. Under föredraget presenteras erfarenheter från projektet Global Vision. Det handlar om företag inom ”cleantech”, deras utmaningar, barriärer och inte minst sätt att övervinna olika problem.

Tre faktorer verkar vara viktigare än alla andra:
1) Rätt kompetens
2) Rätt anpassning av företaget till omvärldsfaktorer
3) Rätt marknadsföring
Vad som är rätt kompetens, och strategiska kompetensluckor, i ett enskilt företag vid en given tidpunkt är inte alltid självklart. Därför presenteras en praktisk metod för kompetensbehovsanalys. En (preliminär) lista på nyckelfaktorer för framgång utlovas också.

Föreläsningen är intressant inte bara för miljöteknikföretag, utan för alla företag som har tillväxtambitioner - och för alla andra som vill förstå företagens förutsättningar. För övrigt är frågan om hur vi hanterar naturen och miljöproblemen kanske viktigare än alla andra frågor i samhället i dag.”

Missa inte att ta del av ny forskning från en mycket inspirerande forskare.

Föreläsningen är en del i Global Entrepreneurship Week Sweden.

oh
 - Presentation
Information
 - Information
 
Finansiärer:
Tillväxtverket
Vinnova
Mediepartner:
Tidningen Entreprenör