Tredje NEKKU-träffen i Umeå2012-11-15

Tredje NEKKU-träffen i Umeå

18-19 2012 oktober hölls NEKKUs tredje workshop i Umeå. Flera nya deltagare anslöt till nätverket och totalt var vi 21 personer som träffades och diskuterade ämnen som inkubatorer, konkreta verktyg och pedagogiska metoder samt hur man implementerar entreprenörskap i sin utbildning. Läs mer »

Workshop om kulturellt entreprenörskap2012-05-02

Workshop om kulturellt entreprenörskap

I slutet på förra veckan var det dags för nätverkets andra workshop. Vi befann oss på Inter Arts Center i Mazettis gamla chokladfabrik i Malmö. Läs mer »

Konsten att leva på sin konst2011-12-13

Konsten att leva på sin konst

I slutet av oktober hölls den första workshopen för de lärare som ingår i nätverket. Många utövare av kulturella och konstnärliga yrken är egenföretagare. Men hur väl förberedd för livet som företagare blir man under sin utbildning? Läs mer »

Nätverket för entreprenörskap i kulturella och kreativa utbildningar koordineras av ESBRI och finansieras av Tillväxtverket. Nätverket ligger under regeringens handlingsplan för kulturella och kreativa näringar. Läs mer »

Webb-tv från konferensen Skapa konst, skapa jobb, skapa kreativa företag 2013

Webb-tv från konferensen ”Skapa konst, skapa jobb, skapa kreativa företag”

13 mars arrangerade ESBRI och Tillväxtverket ”Skapa konst, skapa jobb, skapa kreativa företag” – en heldagskonferens om entreprenörskap på kulturella och kreativa högskoleutbildningar. Nu går konferensen att se i repris på ESBRIs webb-tv-sida.