Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning
– sprider kunskap om entreprenörskap, innovation och småföretag
citatBloggen finns kvar men har inte så hög prioritet i vårt nya arbetssätt.
Läs Magnus inlägg på esbribloggen
Publicerat: 2010-10-21

Silicon Valley kommer till Lund

Sweden-U.S. Entrepreneurial Forum arrangeras för sjunde året i rad. Det är ett forum för kunskapsutbyten mellan Sverige och USA när det gäller entreprenörskapsfrågor, särskilt tillgång till kapital och möjligheter inom cleantech.

I år expanderar Sweden-U.S. Entrepreneurial Forum. Förutom att arrangeras i Stockholm (25-26 oktober) blir det också talardagar i Skellefteå (27 oktober) och Lund (29 oktober). Till Lund kommer flera amerikanska talare med erfarenheter från bland annat Silicon Valley:

- James Blom är serieentreprenör och driver Joyent som utvecklar webbapplikationer. Han är norsk-amerikan, bosatt i Kalifornien och gör de flesta av sina affärer i Asien.
- Clare Fairfield är riskkapitalist med över 25 års erfarenhet av att starta, driva och finansiera företag. Han är också en av pionjärerna som utvecklade entreprenörskapsundervisningen i USA.
- Thomas Perry är expert på cleantech och kommer att leda ett seminarium om entreprenöriella möjligheter inom detta område. Han är verksam vid National Renewable Energy Laboratory i USA.
- Joanne Vliet representerar U.S Department of Commerce på forumet.

Under forumdagarna mixas presentationer med paneldiskussioner. Utöver de amerikanska talarna medverkar företagare, forskare och finansiärer och andra aktörer ur det regionala innovationssystemet. I Lund medverkar exempelvis Per Eriksson, rektor vid Lunds universitet. På www.esbri.se/sweden-us-2010 hittar du program för dagarna och mer info om talarna.

Tid: 29 oktober, 9.00-12.30
Plats: Aulan universitetshuset, Lunds universitet, Paradisgatan 2
Kontakt, anmälan och intervjuer: Åse Karlén, ase.karlen@esbri.se eller 070-799 46 27

Sweden-U.S. Entrepreneurial Forum arrangeras av ESBRI, näringsdepartementet och U.S. Department of Commerce. Kring evenemanget i Lund samarbetar vi med Lunds universitet.

Mest lästa artiklar nu