Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning
– sprider kunskap om entreprenörskap, innovation och småföretag
citatBloggen finns kvar men har inte så hög prioritet i vårt nya arbetssätt.
Läs Magnus inlägg på esbribloggen
Publicerat: 2010-10-21

Silicon Valley kommer till Stockholm

Sweden-U.S. Entrepreneurial Forum arrangeras för sjunde året i rad. Det är ett forum för kunskapsutbyten mellan Sverige och USA när det gäller entreprenörskapsfrågor, särskilt tillgång till kapital och möjligheter inom cleantech.

I år expanderar Sweden-U.S. Entrepreneurial Forum. Förutom att arrangeras i Stockholm (25-26 oktober) blir det också talardagar i Skellefteå (27 oktober) och Lund (29 oktober). Till Stockholm kommer flera amerikanska talare med erfarenheter från bland annat Silicon Valley:

- Matthew Barzun är USAs ambassadör i Sverige.
- James Blom är serieentreprenör och driver Joyent som utvecklar webbapplikationer. Han är norsk-amerikan, bosatt i Kalifornien och gör de flesta av sina affärer i Asien.
- Kimberlie Cerrone är en erfaren affärsängel från Silicon Valley. Hon har investerat i ett 80-tal startups och haft ett finger med i spelet i såväl Googles som Yahoos utveckling.
- Clare Fairfield är riskkapitalist med över 25 års erfarenhet av att starta, driva och finansiera företag. Han var också en av pionjärerna som utvecklade entreprenörskapsundervisningen i USA.
- Thomas Perry är expert på cleantech och kommer att leda ett seminarium om entreprenöriella möjligheter inom detta område. Han är verksam vid National Renewable Energy Laboratory i USA.
- Craig Tighe arbetar med cleantechföretag i Silicon Valley, från uppstartsfas till färdig produkt. Han har bland annat erfarenheter från elbilstillverkaren Tesla Motors.
- Joanne Vliet representerar U.S Department of Commerce på forumet.

Under forumdagarna mixas presentationer med paneldiskussioner. Utöver de amerikanska talarna medverkar företagare, forskare och finansiärer och andra aktörer ur det regionala innovationssystemet. I Stockholm medverkar exempelvis Signhild Arnegård Hansen, Svenska Lantchips, Mikael Fjällström Energimyndigheten, Anna-Karin Hatt, IT- och regionminister, Catharina Håkansson Bohman, näringsdepartementet och Wilhelm von Seth, Tillväxtverket.

Plats, tider och mer info om talarna: www.esbri.se/sweden-us-2010

Kontakt, anmälan och intervjuer: Jonas Gustafsson, jonas@esbri.se eller 0708-99 55 60

Sweden-U.S. Entrepreneurial Forum arrangeras av ESBRI, näringsdepartementet och U.S. Department of Commerce.