Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning
– sprider kunskap om entreprenörskap, innovation och småföretag
citatBloggen finns kvar men har inte så hög prioritet i vårt nya arbetssätt.
Läs Helenes inlägg på esbribloggen

Tema: forskningsproppen i Entré nr 3

Läs Entré som PDF

Vilka satsningar ska göras på svensk forskning och innovation de kommande åren? Svaren finns i den forskningspolitiska proposition som regeringen presenterar senare i höst. Vi har intervjuat professorerna Maureen McKelvey, Hans Westlund och Mats Benner, samt Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning.

I Entré nummer 3, 2020 rapporterar vi också om ett helt gäng nya spännande avhandlingar. Några exempel på artiklar:

- ”Nedläggningar kan vara starten på något nytt” (intervju med Marcin Rataj, Umeå universitet och University of Bern, Schweiz)
- Skapa konst eller tjäna pengar? (intervju med Tobias Malm, Stockholms universitet)
- Kreativa miljöer för innovation (intervju med Marta Caccamo, Internationella handelshögskolan i Jönköping)
- ”Nairobi är ett Silicon Valley för sociala entreprenörer” (intervju med Wenderson Raimundo De Lima, Stockholms universitet)

Vi rapporterar också om miljonregnet över entreprenörskapsforskare, vad varje entreprenör bör veta om riskkapital, hur banknedläggningar påverkar nyföretagande på mindre orter, och mycket mer.

Yvonne von Friedrichs, professor på Mittuniversitetet, porträtteras. I hennes berättelse flätas skidläraryrket samman med relationsmarknadsföring, landsbygdsföretagande, samhällsentreprenörskap och – en av hennes senaste passioner – mikrobryggerier.

- Många företagsfrämjande organisationer har bristfällig kunskap om annat än traditionellt vinstdrivande företagande, säger von Friedrichs.

I Entré hittar du dessutom alltid notiser, boktips och andra aktualiteter inom entreprenörskaps-, innovations- och småföretagsområdet. Artiklarna från Entré finns också i Kunskapsbanken, och tidningarna ligger som PDF:er på webben.

Saknar du eller en kollega en egen prenumeration på Entré? Det är enkelt åtgärdat på prenumerationssidan. Om ni är intresserade av att få ett ex av Entré nummer 3, 2020 kan ni ange det i rutan ”Meddelande”.

Prenumerera på tidningen Entré

Mest lästa artiklar nu