Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning
– sprider kunskap om entreprenörskap, innovation och småföretag
citatI Sverige tävlar ett 50-tal elevlag från sju olika gymnasieskolor runt om i landet
Läs Helenes inlägg på esbribloggen

Digitala entreprenörer i Entré nr 3-2018

Läs Entré som PDF

Digitaliseringen för samhället mot ökad individualism, som i sin tur för med sig ett ökat individuellt ansvar. Det hela organiseras enligt peer-to-peer-principer snarare än i hierarkier. Det menar Claire Ingram Bogusz.

- Alla som är inblandade för med sig något till bordet. Det finns ingen maktstruktur där någon bestämmer hur teknologin ska utvecklas eller regleras. Det gör utvecklingen oförutsägbar, säger Ingram Bogusz.

I Entré nr 3-2018 intervjuas hon och Hanna von Schantz i temaartikeln om hur entreprenörer navigerar i ett digitalt landskap, där framtiden är oklar och kartan ständigt ritas om.

- Att hela logiken för hur man tjänar pengar förändras kan bli en utmaning, säger von Schantz som hämtar sin empiri från spelindustrin.

I det aktuella numret skriver vi också om fyra vägar till tillväxt, artificiell intelligens, vikten av att bråka bra i team, och om hur en tidig lokal förankring kan hålla kvar internationella techbolag på hemorten.

På Porträttsidan möter du Karl Wennberg, en nyfiken forskare som gärna blottlägger entreprenörskapets avigsidor.

- Entreprenörskap kan leda till Donald Trump, konstaterar han.

Mike Danilovic har lång erfarenhet av att jobba med både forskning och affärsutveckling i Kina. På Åsiktssidan delar han med sig av sina viktigaste lärdomar för svenska företag som vill etablera sig i landet.

”Som främling kan det vara svårt att vinna tillit i Kina. Det gäller att bygga relationer så att människor får förtroende för dig. Tillit kan överföras från person till person”, tipsar Danilovic.

I Entré hittar du dessutom alltid notiser, boktips och andra aktualiteter inom entreprenörskaps-, innovations- och småföretagsområdet. I Entré nummer 3-2018 rapporterar vi om aktuell forskning från bland annat Göteborgs universitet, Lunds universitet, Uppsala universitet, KTH, Chalmers, Handelshögskolan i Stockholm, Stockholms universitet, Högskolan i Halmstad, University of Vaasa och Emlyon Business School. Artiklarna från Entré finns också i Kunskapsbanken, och som PDF:er här på webben.

Saknar du eller en kollega en egen prenumeration på Entré? Klicka på länken ”Prenumeration” i menyraden till vänster så slipper ni gå miste om aktuell forskning framöver. Om ni är intresserade av att få ett ex av Entré nummer 3-2018 kan ni ange det i rutan ”Meddelande”.

Prenumerera på tidningen Entré

Mest lästa artiklar nu