Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning
– sprider kunskap om entreprenörskap, innovation och småföretag
citatVi som jobbar på ESBRI är alltid intresserade av att höra om våra aktiviteter ”funkar”
Läs Åses inlägg på esbribloggen

Tema öppen innovation i Entré nr 3-2016

Läs Entré som PDF

Användare. Återförsäljare. Kunder. Leverantörer. Konsumenter. Konkurrenter. Alla har de förstahandsinformation om hur företagets produkter och tjänster upplevs. Många har också värdefulla idéer om hur erbjudandet skulle kunna förbättras. Temat för Entré nr 3-2016 är öppen innovation. Vi har intervjuat Andrés Ramírez Portilla (KTH), Hannah Snyder (University of Queensland), Patrick Prax (Uppsala universitet) och Karina T Liljedal (Handelshögskolan i Stockholm). De delar med sig av sina forskningsinsikter kring olika aspekter av öppen innovation: inom mogen tillverkningsindustri, vården, spelbranschen och marknaden för konsumentprodukter.

I tidningen skriver vi också bland annat om värdeskapande lärande, samhällsentreprenörskap som skapar ringar på vattnet, internationaliseringsmönster i iranska företag. På porträttsidan möter du Malin Tillmar, professor på Linköpings universitet.

”Ungefär hälften av alla företag i Silicon Valley har grundats av invandrare. […] Jag ser samma potential här, när svenska företag nu inser den ekonomiska nyttan av nyanlända.” Det skriver Azita Raji, USA:s ambassadör i Sverige, under vinjetten ”Åsikten”.

I Entré hittar du dessutom alltid notiser, boktips och andra aktualiteter inom entreprenörskaps-, innovations- och småföretagsområdet. Artiklarna från Entré finns också i Kunskapsbanken, och som PDF:er här på webben. Saknar du eller en kollega en egen prenumeration på Entré? Klicka på länken ”Prenumeration” i menyraden till vänster så slipper ni gå miste om aktuell forskning framöver. Om ni är intresserade av att få ett ex av Entré nummer 3-2016 kan ni ange det i rutan ”Meddelande”.

Prenumerera på tidningen Entré

Mest lästa artiklar nu