Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning
– sprider kunskap om entreprenörskap, innovation och småföretag
citatUtvecklingen går mycket snabbt i Kina, och företag måste vara beredda på att arbeta hårt
Läs Helenes inlägg på esbribloggen

Tema: Hälsoinnovation i Entré nr 1

Läs Entré som PDF

I skärningspunkten mellan den offentligt finansierade vården, näringsliv, politiker och patienter finns en intressant dynamik med öppningar för både innovationsforskare och entreprenörer. Entré nr 1, 2019 har temat hälsoinnovationer. Vi har bland annat intervjuat Jens Nygren och Hélène Laurell som båda forskar på Högskolan i Halmstad.

- Affärsmodellerna är väldigt komplexa. Affärsmässigheten måste finnas med tidigt i utvecklingsarbetet, eftersom designbeslut påverkar affärsmodellen, säger Jens Nygren.

- Medicinteknik är en fragmenterad bransch med många olika produkttyper. Är produkten av en helt ny typ, måste företagen dessutom utbilda marknaden först, säger Hélène Laurell.

Tidningen innehåller också artiklar om hur passion påverkar entreprenörens chanser till finansiering, paradoxen i öppen innovation och frånvaron av entreprenörer inom nationalekonomisk forskning.

På porträttsidan möter du Ulla Hytti, årets mottagare av European Entrepreneurship Education Award. Darja Isaksson, gd på Vinnova, har skrivit Åsikten.

I Entré hittar du dessutom alltid notiser, boktips och andra aktualiteter inom entreprenörskaps-, innovations- och småföretagsområdet. I Entré nummer 1, 2019 rapporterar vi om aktuell forskning från bland annat KTH, Nord University, Karolinska institutet, University of Turku, och Luleå tekniska universitet. Artiklarna från Entré finns också i Kunskapsbanken, och som PDF:er här på webben.

Saknar du eller en kollega en egen prenumeration på Entré? Klicka på länken ”Prenumeration” i menyraden till vänster så slipper ni gå miste om aktuell forskning framöver. Om ni är intresserade av att få ett ex av Entré nummer 1, 2019 kan ni ange det i rutan ”Meddelande”.

Prenumerera på tidningen Entré

Mest lästa artiklar nu