Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning
– sprider kunskap om entreprenörskap, innovation och småföretag
citatTa del av vår Q&A med Johan Wiklund på temat adhd och entreprenörskap
Läs Helenes inlägg på esbribloggen

Coronomin i fokus

Läs Entré som PDF

Det kollektiva minnet av våren 2020 kommer för alltid att präglas av covid-19-pandemin. I Entré nr 2 är temat coronakrisens effekter på entreprenörskapet. Hur påverkas globala värdekedjor? Kan människors beteendeförändringar skapa nya affärsmöjligheter? Och kan krissituationen rentav leda till mer hållbara företag? Vi har frågat tre forskare inom ekonomisk geografi, företagsekonomi respektive psykologi.

- Just nu är omvandlingstrycket extremt, och det finns en latent kreativitet, säger Martin Henning, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

I Entré nummer 2, 2020 rapporterar vi också om ett helt gäng nya spännande avhandlingar. Några exempel på artiklar:

- Kvinnor på toppen vanligare i familjeföretag (intervju med Johan Karlsson, Örebro universitet och Internationella handelshögskolan i Jönköping)
- Hållbar produktion kräver innovation och förnyelse (intervju med Lisa Larsson, Luleå tekniska universitet)
- Stora utmaningar för socialt entreprenörskap inom idrott (intervju med Daniel Bjärsholm, Malmö universitet och Linnéuniversitetet)
- Goda nätverk lyfter småföretag (intervju med Maria Landqvist, Chalmers)
- Regioners stöd till nya branscher måste anpassas (intervju med Johan Miörner, Lunds universitet)

Professor John Haltiwanger, University of Maryland, USA, porträtteras med anledning av att han har tilldelats årets Global Award for Entrepreneurship Research.

- Det är helt avgörande att vi uppmuntrar entreprenörskap när de mest akuta effekterna av coronapandemin har lagt sig. Vi är beroende av småföretag med tillväxtpotential för en fungerande arbetsmarknad, säger John Haltiwanger.

I Entré hittar du dessutom alltid notiser, boktips och andra aktualiteter inom entreprenörskaps-, innovations- och småföretagsområdet. Artiklarna från Entré finns också i Kunskapsbanken, och tidningarna ligger som PDF:er på webben.

Saknar du eller en kollega en egen prenumeration på Entré? Klicka på länken ”Prenumeration” i menyraden till vänster så slipper ni gå miste om aktuell forskning framöver. Om ni är intresserade av att få ett ex av Entré nummer 2, 2020 kan ni ange det i rutan ”Meddelande”.

Prenumerera på tidningen Entré

Mest lästa artiklar nu