Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning
– sprider kunskap om entreprenörskap, innovation och småföretag
citatVi bad Karl Lillrud, grundare och vd för Lizer Group, att berätta hur det går för företaget nu ett år efter att de deltog i Startup Open
Läs Jelenas inlägg på esbribloggen

I Entré nr 2-2016: innovationshinder, ideation och Paul Hannon

Läs Entré som PDF

”Vi som utbildar måste vara professionella. Vi behöver ha erfarenhet både inom entreprenörskap och inom utbildning.” Det säger walesaren Paul Hannon, som är årets mottagare av European Entrepreneurship Education Award. Han porträtteras i Entré nr 2-2016.

I tidningen skriver vi också om att kontroll inte står i motsatsförhållande till innovation, om hur innovationskraft kan bli ett hinder, vad som driver effektivt idéskapande, och hur barndomens roller följer med in i familjeföretaget. Vi tittar också tillbaka på en rad olika projekt vid forskningscentrumen CESIS, CiiR och CIRCLE och ställer frågan: Vad hände sedan?

Diamanto Politis har skrivit debattartikeln ”Stärk incitamenten för samverkan”. Hon menar att om vi ska ta samverkan mellan universitet och det omgivande samhället på allvar, måste vi sluta betrakta den som en ”tredje uppgift”. Samverkan är ett tvärgående och möjliggörande inslag som kan utveckla verksamheten.

I Entré hittar du dessutom alltid notiser, boktips och andra aktualiteter inom entreprenörskaps-, innovations- och småföretagsområdet. Artiklarna från Entré finns också i Kunskapsbanken, och som PDF:er här på webben. Saknar du eller en kollega en egen prenumeration på Entré? Klicka på länken ”Prenumeration” i menyraden till vänster så slipper ni gå miste om aktuell forskning framöver. Om ni är intresserade av att få ett ex av Entré nummer 2-2016 kan ni ange det i rutan ”Meddelande”.

Prenumerera på tidningen Entré

Mest lästa artiklar nu