Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning
– sprider kunskap om entreprenörskap, innovation och småföretag
citatTio miljoner människor runt om i världen inspirerades till entreprenörskap, genom uppemot 35 000 olika GEW-aktiviteter.
Läs Helenes inlägg på esbribloggen

Kommersialiseringstema i Entré nr 3

Läs Entré som PDF

Hjärnkraften står i centrum för Entré nummer 3-2017. Hur bra är vi på kommersialisering i Sverige? Och hur kan vi bli bättre på att slå mynt av forskningsbaserad kunskap? I den långa temaartikeln intervjuas forskarna Anna Launberg, Charlotta Dahlborg och Danielle Lewensohn.

- Forskare i allmänhet är intresserade av samverkan, och vill samverka. Inte gräva ner sig på institutionen. Men de vill göra det i ett sammanhang som inte begränsar deras forskning. Jag tror att det vore sunt om trycket på samverkan minskade något, säger Launberg.

Även Åsiktssidan anknyter till tidningens tema. Jonas Gabrielsson bidrar med ett debattinlägg under rubriken ”Studenterna bär på innovationskraften”.

Entré nummer 3-2017 innehåller också färsk forskning om kunskapsintensiva företag, kompromisser i innovationsprocesser, infödda och invandrade uppfinnare och hur det industriella arvet påverkar entreprenörskapet på en geografisk plats.

På porträttsidan möter du professor Joakim Wincent som tidigt fick en förståelse för företagandets villkor i familjeföretaget. Sedan gjorde han en kovändning och satsade fullt ut på en forskarkarriär.

- Akademin skulle må bra av mer mobilitet, säger Wincent.

I Entré hittar du dessutom alltid notiser, boktips och andra aktualiteter inom entreprenörskaps-, innovations- och småföretagsområdet. I Entré nummer 3-2017 rapporterar vi om aktuell forskning från bland annat Blekinge tekniska högskola, Göteborgs universitet, Chalmers, Lunds universitet, Uppsala universitet, Karolinska institutet, Luleå tekniska universitet, Handelshögskolan i Stockholm och Högskolan i Halmstad. Artiklarna från Entré finns också i Kunskapsbanken, och som PDF:er här på webben.

Saknar du eller en kollega en egen prenumeration på Entré? Klicka på länken ”Prenumeration” i menyraden till vänster så slipper ni gå miste om aktuell forskning framöver. Om ni är intresserade av att få ett ex av Entré nummer 3–2017 kan ni ange det i rutan ”Meddelande”.

Prenumerera på tidningen Entré

Mest lästa artiklar nu