Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning
– sprider kunskap om entreprenörskap, innovation och småföretag
citatVi är alltså näst bäst på att utforma en innovationspolitik som gagnar både Sverige och den övriga världen
Läs Helenes inlägg på esbribloggen

I Entré nr 1-2016: sockervadd, klassfrågor och Robin Teigland

Läs Entré som PDF

”Man måste kunna navigera självständigt”. Det konstaterar Robin Teigland apropå att göra karriär på Handelshögskolan i Stockholm. I höstas utsågs hon till professor på lärosätet – som den sjätte kvinnan någonsin. Hennes forskning handlar bland annat om 3D-skrivare, crowdfunding, enhörningsföretag och Bitcoin. Privat är hon intresserad av grottforskning och surfing. Vi porträtterar Teigland i årets första Entré.

Vi skriver också om sociala normer bland ugandiska företagare, om att entreprenörskap är en klassfråga, om hur en eldsjäl gjorde Hultsfred till ett känt kluster inom populärmusik, och om att design thinking leder till nya idéer.

Lundaforskaren Samuel West har undersökt hur lösmustascher, sockervadd, spagettitorn och andra lekfulla attribut kan bidra till en mer kreativ arbetsmiljö. Läs om hans resultat i Entré nr 1-2016.

Universitetskansler Harriet Wallberg-Henriksson har skrivit Åsikten. Hon uppmanar regeringen att satsa mer på humaniora och samhällsvetenskap.

I Entré hittar du dessutom alltid notiser, boktips och andra aktualiteter inom entreprenörskaps-, innovations- och småföretagsområdet. Artiklarna från Entré finns också i Kunskapsbanken, och som PDF:er här på webben. Saknar du eller en kollega en egen prenumeration på Entré? Klicka på länken ”Prenumeration” i menyraden till vänster så slipper ni gå miste om aktuell forskning framöver. Om ni är intresserade av att få ett ex av Entré nummer 1-2016 kan ni ange det i rutan ”Meddelande”.

Prenumerera på tidningen Entré

Mest lästa artiklar nu