Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning
– sprider kunskap om entreprenörskap, innovation och småföretag
citatDe stora industriföretagen står för över 90 procent av de privata FoU-investeringarna
Läs Jonas inlägg på esbribloggen

Passion och innovation i Entré nr 1-2017

Läs Entré som PDF

En snabb och effektiv innovationsprocess kan vara avgörande för företagens överlevnad. Konkurrensen är benhård och många innovationsprojekt går i stöpet. Mikael Johnsson har tagit fram en metod för effektiv innovation. Förläng processen så går den snabbare, är ett av hans råd. Läs om hans forskning i Entré nr 1-2017.

Ett annat sätt att öka innovationskraften kan vara att anlita en extern styrelse. Det visar Daniel Yar Hamidi i sin avhandling. I det här numret skriver vi också om att digital brainstorming kräver långsiktighet, om entreprenörskap i skolan, om vikten av att känna passion, om företagande kvinnor i veterinärbranschen och om incitament för patent.

Åsikten har rubriken ”Affärsmodellen är död!” och är skriven av Terrence Brown, KTH. På porträttsidan möter du Candida Brush, professor på Babson College. Hon blev forskare för att hon älskar att skriva. Passion är avgörande för att göra ett bra jobb, menar hon.

I Entré hittar du dessutom alltid notiser, boktips och andra aktualiteter inom entreprenörskaps-, innovations- och småföretagsområdet. I Entré nummer 1, 2017 rapporterar vi om färsk forskning från bland annat Blekinge tekniska högskola, Chalmers, Högskolan i Borås, Linköpings universitet, Malmö högskola, Mittuniversitetet, Umeå universitet och Uppsala universitet. Artiklarna från Entré finns också i Kunskapsbanken, och som PDF:er här på webben.

Saknar du eller en kollega en egen prenumeration på Entré? Klicka på länken ”Prenumeration” i menyraden till vänster så slipper ni gå miste om aktuell forskning framöver. Om ni är intresserade av att få ett ex av Entré nummer 1-2017 kan ni ange det i rutan ”Meddelande”.

Prenumerera på tidningen Entré

Mest lästa artiklar nu